Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Νέο κατασταλτικό μέτρο...

Τη σύσταση τμημάτων πρόληψης οργανωμένης αθλητικής βίας αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών. Ετσι, η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που ενισχύει επιχειρηματίες, χορηγούς και τους επιτήδειους που λυμαίνονται το χώρο του αθλητισμού οργανώνοντας και χρησιμοποιώντας τη βία, προσθέτει άλλο ένα κατασταλτικό μέτρο στην αντιμετώπιση της βίας.

Σύμφωνα με χτεσινό σχέδιο προεδρικού διατάγματος, σε κάθε γραφείο Ασφάλειας συγκροτείται μόνιμη ομάδα δίωξης οργανωμένης αθλητικής βίας. Η ομάδα αυτή αναπτύσσει συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια πρόληψης παραβατικότητας, τους υπεύθυνους των αθλητικών ομάδων, τους οργανωμένους συνδέσμους φιλάθλων και τις αρμόδιες για την τέλεση των αγώνων αρχές και τους αντίστοιχους φορείς. Παράλληλα, «τα τμήματα Ασφαλείας που λειτουργούν στις έδρες των αστυνομικών διευθύνσεων νομών, είναι επιπλέον, αρμόδια και για τη συλλογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και τη δίωξη οργανωμένης αθλητικής βίας».

Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στην παρακολούθηση με κάμερες στα γήπεδα, στο ονοματικό εισιτήριο - φακέλωμα και στη μετατροπή των αδικημάτων σε αθλητικούς χώρους σε «ιδιώνυμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ