Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εγκαιρη και αποφασιστική οργάνωση της πάλης

Συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ χτες στη Θεσσαλονίκη για τα συλλαλητήρια στις 7 Νοέμβρη

Από τη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Σύσκεψη για την έγκαιρη οργάνωση της συσπείρωσης των εργαζομένων και των αγώνων τους ενάντια στα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την κοινωνική ασφάλιση και τον «κοινωνικό διάλογο» πραγματοποίησε χτες βράδυ η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Κρίσιμα ζητήματα για την αποτελεσματικότητα του αγώνα αποτελούν από τη μία η έγκαιρη οργάνωσή του, δηλαδή πριν την εξαγγελία των μέτρων, ώστε να δυσκολέψει τη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου, να αποτρέψει τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και από την άλλη η μαζικότητα της ταξικής απάντησης. Με βάση τα παραπάνω η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ οργανώνει την παρέμβασή της στους χώρους δουλιάς και κατοικίας, με στόχο η υπόθεση του ασφαλιστικού να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου και της δράσης του.

Θα δουλέψει στην κατεύθυνση συγκρότησης Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλιάς, αλλά και για τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα σε επίπεδο νομού, με τη συμμετοχή εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που επίσης πλήττονται από τα μέτρα. Ολη αυτή η δράση θα κλιμακωθεί και θα κορυφωθεί σε πρώτη φάση με το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 7 Νοέμβρη.

Στη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης, ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ, παρουσίασε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αναπτυχθεί η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων. Σημείωσε επίσης ότι το «ΟΧΙ στον κοινωνικό διάλογο θα πρέπει να είναι ουσιαστικό. Να ξεκινήσει μέσα από τα πρωτοβάθμια συνδικάτα, τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις, μέσα από ουσιαστική δουλιά στους εργαζόμενους. Να περιέχει το μήνυμα της προειδοποίησης προς τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, το μήνυμα της αναγκαιότητας αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα σαν ζωτική ανάγκη των εργαζομένων να αποκρούσουν την αντιλαϊκή επίθεση».

Τέλος, παρουσίασε την ολοκληρωμένη απάντηση της εργατικής τάξης στη λαίλαπα που έρχεται, και δεν είναι άλλη από το ενιαίο πλαίσιο του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό, το εργασιακό, το εισοδηματικό. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ