Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Ελενίτ για σκέπαστρο και βεράντα για αυλή

Από τη συζήτηση με τις εργαζόμενες στο παιδικό σταθμό
Από τη συζήτηση με τις εργαζόμενες στο παιδικό σταθμό
Η οροφή στο επάνω μέρος της σκάλας, μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου, στο εσωτερικό της κεντρικής εισόδου του 1ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Κερατσινίου, είναι κατασκευασμένη από φύλλα ελενίτ! Υλικό καρκινογόνο και απαγορευμένο καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για όλους, πόσο μάλιστα όταν στο κτίριο φιλοξενούνται 45 μικρά παιδιά. Η ύπαρξη του επικίνδυνου αυτού υλικού αποκαλύφτηκε στη διάρκεια περιοδείας, χτες το πρωί, κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής την Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτή Πειραιά, σε Παιδικούς Σταθμούς του δήμου.

Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής «φροντίδας» για την προσχολική αγωγή και της έλλειψης μέριμνας από τις μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές να εξασφαλίσουν χώρους για την ανέγερση ιδιόκτητων Παιδικών Σταθμών. Ετσι σήμερα όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους. Και να σκεφτεί κανείς πως σε λίγο, σε αυτούς τους χώρους, θα κληθούν να αναλάβουν και τη λειτουργία των νηπιαγωγείων.

Για τη φροντίδα των 45 παιδιών που φιλοξενούνται στον 1ο Σταθμό απασχολούνται μόνο 2 νηπιαγωγοί (μία σε κάθε βάρδια), μία μαγείρισσα και μία καθαρίστρια. Ιδιο είναι και το προσωπικό που φροντίζει τα 44 παιδιά που φιλοξενούνται στον 5ο Παιδικό Σταθμό και, σύμφωνα με τις εργαζόμενες, απαιτείται επιπλέον προσωπικό. Ο 5ος Σταθμός στεγάζεται στον 3ο όροφο πολυκατοικίας και τα παιδιά έχουν για προαύλιο τη βεράντα.


Η Βέρα Νικολαΐδου επισήμανε στις εργαζόμενες τα χειρότερα που έρχονται και για την προσχολική αγωγή όπως και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και όχι μόνο σ' ό,τι αφορά στο άρθρο 16. Αφού αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από τον σχεδιαζόμενο «Καποδίστρια 2» που προωθούν, στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Ασφάλισης, με συνένοχους τους δήμους, μέσα από τους οποίους θα περνούν ό,τι πιο αντεργατικό, κάλεσε τις εργαζόμενες να αντισταθούν και σαν πρώτο βήμα να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 του Νοέμβρη για το Ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ