Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οργιάζει η φοροκλοπή με το ΦΠΑ

Προαναγγέλθηκε επανέλεγχος σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, που δεν υπέβαλαν περιοδικές δηλώσεις

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή ΦΠΑ στην οποία προέβησαν 100.000 και πλέον επιχειρήσεις προκύπτει από τη διασταύρωση στοιχείων που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που απεστάλη στις υπηρεσίες ελέγχου του υπουργείου προκύπτει ότι:

  • 4.850 περίπου επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας (πρόκειται για ΑΕ και ΕΠΕ) δεν υπέβαλαν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για τις φορολογικές περιόδους των μηνών Οκτώβρη - Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2006.
  • 6.200 περίπου επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας δεν υπέβαλαν περιοδική δήλωση ΦΠΑ για τις φορολογικές περιόδους των μηνών Γενάρη - Φλεβάρη - Μάρτη του 2007.
  • 36.350 περίπου επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β΄ κατηγορίας ( εσόδων - εξόδων) δεν υπέβαλαν περιοδική δήλωση ΦΠΑ για τη φορολογική περίοδο του τελευταίου τριμήνου του 2006.
  • 55.400 επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β΄ κατηγορίας δεν υπέβαλαν περιοδική δήλωση ΦΠΑ για τη φορολογική περίοδο του πρώτου τριμήνου του 2007.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το σύνολο των επιχειρήσεων είναι ενεργές και έχουν υποβάλει εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ των ετών 2005 και 2006. Οι τελευταίες θα κληθούν τηλεφωνικά από τις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται, και σε προθεσμία 5 ημερών, να υποβάλουν τις σχετικές περιοδικές δηλώσεις και να καταβάλουν τον αναλογούντα ΦΠΑ με τις νόμιμες προσαυξήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούνται με τη διενέργεια προσωρινών ελέγχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ