Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απάντηση της ΠΑΣΥ στον Αλ. Κοντό

«Μόνο ως πρόκληση και ειρωνεία σε βάρος των αγροτών, μπορούν να χαρακτηριστούν οι ανακοινώσεις και δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλ. Κοντού από τη Θεσσαλονίκη», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ. Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψηή του στη Θεσσαλονίκη στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας, είχε καλέσει τους καπνοκαλλιεργητές να εφαρμόσουν την πολιτική που διαμορφώθηκε στον κλάδο τα τελευταία χρόνια και παράλληλα να επιστρέψουν στην καλλιέργεια καπνού. Επίσης ο Αλ. Κοντός ανακοίνωσε σύσκεψη στο υπουργείο για οριστικοποίηση των μέτρων στήριξης τευτλοκαλλιέργειας, ενώ συζήτησε και με αντιπροσώπους των κτηνοτρόφων μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας.

«Ο υπουργός συνειδητά μας εμπαίζει, τονίζεται στην ανακοίνωση. Πώς είναι δυνατό να επιστρέψουν οι καλλιεργητές στον καπνό, όταν η ίδια πολιτική της κυβέρνησης, η εφαρμογή δηλαδή της ΚΑΠ τους απομάκρυνε; Είναι αυτή η πολιτική που μέσα σ' ένα χρόνο είχε συνέπεια τη μείωση της παραγωγής καπνού κατά 77% και στην πράξη την εξαφάνισή της στο νομό».

Οσον αφορά τα μέτρα για την τευτλοκαλλιέργεια, σημειώνεται:

«Και εδώ συνειδητά κοροϊδεύουν τους αγρότες γιατί γνωρίζουν ότι η πολιτική τους μείωσε κατά 50% σχεδόν σε ένα χρόνο την καλλιέργεια τεύτλων και οδηγεί στο κλείσιμο των εργοστασίων ζάχαρης με συνέπεια την ανεργία για χιλιάδες αγρότες και εργαζόμενους».

Τέλος, για τη συνάντηση με τους κτηνοτρόφους υπογραμμίζονται τα παρακάτω:

«Οι υποσχέσεις δεν έβλαψαν κανέναν υπουργό. Ομως δεν μπορούν να καθησυχάσουν τους κτηνοτρόφους του νομού και όλης της χώρας, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά από τις αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών, τις χαμηλές τιμές σε γάλα και κρέας, τους εκβιασμούς των γνωστών καρτέλ.

Η ΠΑΣΥ καταγγέλλει τον εμπαιγμό του υπουργείου. Καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να δυναμώσουν τους αγώνες τους και να απαντήσουν αγωνιστικά στην κοροϊδία και στην αντιαγροτική πολιτική, να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ