Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ
«Ανακυκλώνει» συμβασιούχους αντί να κάνει προσλήψεις

Καταψήφισαν τη σχετική απόφαση τα στελέχη του ΠΑΜΕ

Στην «ανακύκλωση» των συμβασιούχων γιατρών και οδοντιάτρων του ΙΚΑ, την ώρα που είναι αναγκαίες οι μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, προχώρησε η διοίκηση του ΙΚΑ, επιχειρώντας μάλιστα να εμφανίσει αυτήν την ανακύκλωση ως νέες προσλήψεις.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ συζητήθηκε και εγκρίθηκε η πρόταση με τον παραπλανητικό τίτλο «σύσταση 987 θέσεων γιατρών και οδοντιάτρων με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου». Την απόφαση καταψήφισαν ο Θωμάς Κακκαβάς μέλος του ΔΣ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, αποκαλύπτοντας ότι δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις.

Σήμερα στο ΙΚΑ υπηρετούν 817 γιατροί και οδοντίατροι με σύμβαση μίσθωσης έργου 24μηνης διάρκειας, οι οποίες λήγουν το επόμενο διάστημα. Οπότε οι θέσεις που συστήνονται θα καλυφθούν σε μεγάλο μέρος από τους 817 συμβασιούχους γιατρούς και όχι με νέες προσλήψεις που έχει ανάγκη το ίδρυμα. Με δεδομένο μάλιστα ότι κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται κατά μέσον όρο 280 γιατροί, ενώ ακόμα και βάσει του ξεπερασμένου Οργανισμού του 2002 οι οργανικές θέσεις είναι 8.876 και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 8.200 γιατροί και οδοντίατροι - συμπεριλαμβανομένων και των 817 συμβασιούχων.

Οι Θ. Κακκαβάς και Δ. Μαυροδόγλου υπογράμμισαν την ανάγκη να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών στο ΙΚΑ, μονιμοποίηση όλων των γιατρών χωρίς όρους και προϋποθέσεις με μισθό 1.700 ευρώ για τον πρωτοδιοριζόμενο, για να λήξει η απαράδεκτη κατάσταση να υπάρχουν στο Ιδρυμα γιατροί με εφτά διαφορετικές σχέσεις εργασίας και συμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου.

Καμία απάντηση δεν έδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ στην ερώτηση των συνδικαλιστών για τις φήμες που θέλουν την αναστολή της λειτουργίας του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ στα Μελίσσια, ενώ την ίδια περίοδο υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες με το φερόμενο ως ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο οποίο στεγάζεται το νοσοκομείο. Η διοίκηση παρέπεμψε για απαντήσεις... στην επόμενη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ