Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καθορίζει τους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 31 Οκτώβρη, σύσκεψη σήμερα για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Η οργάνωση του αγώνα ώστε οι εργαζόμενοι του κλάδου, αλλά και συνολικά η εργατική τάξη, να απαντήσουν αποφασιστικά στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση απασχόλησε τη διοίκηση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας που συνεδρίασε πρόσφατα. Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, η πάλη για τις συλλογικές συμβάσεις, οι εξελίξεις στην Παιδεία, τα θέματα του Προϋπολογισμού κλπ. βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Το κλείσιμο εργοστασίων, η επέκταση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης, η ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, συνολικά η επιθετικότητα που προκλητικά επιδεικνύουν οι εργοδότες του κλάδου (πριν 1,5-2 χρόνια οι βιομήχανοι ζήτησαν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων) απαιτούν να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες. Το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες να το μαζικοποιήσουν. «Το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας έχει δώσει σκληρές μάχες. Είναι μπροστά σε κάθε αγώνα. Μπορούμε να το κάνουμε ακόμα πιο δυνατό» τονίζεται στην ανακοίνωση, παράλληλα με την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΠΑΜΕ.

Ηδη, έχουν ξεκινήσει εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, με προκηρύξεις μεταφρασμένες στα πακιστανικά και στα μπανγκλαντέζικα, καθώς ειδικό βάρος δίνεται στους μετανάστες εργάτες που αντιμετωπίζουν ακόμα πιο άγρια εκμετάλλευση και τρομοκρατία. Το επόμενο διάστημα όλες οι δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης που θα γίνει στις 31 Οκτώβρη και των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, στις 7 Νοέμβρη.

Για την καλύτερη οργάνωση της δουλιάς, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη σήμερα, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ