Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ούτε κουβέντα για τον «Καποδίστρια 2»

Χωρίς συζήτηση πέρασαν τα θέματα της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης και των επιπτώσεων σε Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αφού οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ δεν τοποθετήθηκαν στην πρόταση της «Συμπαράταξης»

Στο περιθώριο μπήκαν τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Ετσι, το σημαντικό θέμα της νέας διοικητικής δομής της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση, αν και τέθηκε προς συζήτηση από τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», απαξιώθηκε πλήρως από τη διοίκηση, η οποία ούτε καν απάντησε στο αίτημα της παράταξης. Την ίδια στάση κράτησαν και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης», φέρνοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έρχονται τα συνέδρια τόσο της ΤΕΔΚΝΑ όσο και της ΚΕΔΚΕ, όπου θα συζητηθεί το θέμα του "Καποδίστρια 2". Είναι ανάγκη - συμπλήρωσε - πριν τα συνέδρια να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για αυτά τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι δήμοι να έχουν κάνει συγκεκριμένες συζητήσεις». Και πρόσθεσε: «Ολα τα άλλα είναι παρωνυχίδες της πολιτικής και νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί έστω και σε ξεχωριστή συνεδρίαση». Η δημοτική αρχή (ΝΔ), αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) άφησαν ασχολίαστη αυτή την πρόταση.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης» Μανώλης Δανδουλάκης έθεσε και μια συγκεκριμένη διάσταση αυτής της πολιτικής (που «αγγίζει» και το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης) και συγκεκριμένα την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του δήμου, με αφορμή και την τελευταία κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας. Οι γονείς, την περασμένη Πέμπτη, πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Αθήνας, με αιχμή το σοβαρό σχολικό κτιριακό πρόβλημα, την ανέγερση σχολείων από επιχειρηματίες, τις τριτοκοσμικές υποδομές των νηπιαγωγείων και τα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς. Ο Μ. Δανδουλάκης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Απάντηση - και πάλι - δεν υπήρξε.

Τίμησαν τον Σπύρο Χαλβατζή

Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, επίσης, τιμήθηκε ο μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Χαλβατζής. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Μπεχράκης μίλησε για την προσφορά του, το ήθος και την υποδειγματική ιδεολογική του συνέπεια.

Τη θέση του παραιτηθέντος Σπ. Χαλβατζή (λόγω της εκλογής του ως βουλευτή του ΚΚΕ) πήρε ο Μανώλης Δανδουλάκης. Νέος επικεφαλής της «Συμπαράταξης», μετά από απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της Γραμματείας, εκλέχτηκε ο Στέλιος Λάμπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ