Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
Συντονίζει τον αγώνα για καθαρό και δωρεάν νερό

Μαζική η συγκέντρωση στην Αυλίδα το περασμένο Σάββατο

Η ανάγκη συντονισμού του αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης παρα-Ασώπειας περιοχής, ήταν το κεντρικό στοιχείο από τη συγκέντρωση - συζήτηση που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η Επιτροπή Αγώνα, στην Αυλίδα. Αίτημα και απαίτηση της συγκέντρωσης, ήταν να λυθεί άμεσα και προς όφελος του λαού το πρόβλημα με το μολυσμένο νερό που αφορά τη ζωή χιλιάδων κατοίκων, με την παροχή «καθαρού και δωρεάν νερού για όλο το λαό».

Η συμμετοχή των κατοίκων και στην Αυλίδα - όπως και την προηγούμενη μέρα, στη Θήβα - ήταν μαζική. Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι επιστήμονες Θανάσης Παντελόγλου και Παναγιώτης Ρωμανάς, ενώ από την Επιτροπή μίλησε ο Γιάννης Τζαβάρας.

Οι ομιλητές, επισήμαναν, πως αν δε ληφθούν συνολικά μέτρα για την αποκατάσταση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, η σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ δε λύνει οριστικά το πρόβλημα. Τόνισαν πως αυτό το πρόβλημα αφορά τόσο τους κατοίκους των περιοχών, όσο και τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες. Και το κυριότερο: Το έγκλημα αυτό γίνεται στο όνομα της αύξησης των βιομηχανικών κερδών, με τη συνενοχή και κάλυψη των κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, αλλά και των διοικήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι στην Αυλίδα, το πρόβλημα είναι τεράστιο, αφού στην πρώτη έρευνα για την ποσότητα του εξασθενούς χρωμίου έφτανε τα 136mg/λίτρο!!

Παρέμβαση στη συγκέντρωση, έκανε και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας. Τόνισε πως και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν το πρόβλημα, όπως και οι δημοτικές και νομαρχιακές αρχές. «Το ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα, γιατί είναι τέτοια η πολιτική τους», σημείωσε. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, έθεσε τέσσερις βασικούς άξονες. Συγκεκριμένα:

  • Την άμεση ένταξη των περιοχών στην ΕΥΔΑΠ, με καθαρό και δωρεάν νερό.
  • Να αναζητηθεί ουσιαστική λύση για τη συνολικότερη καταστροφή που έχει συντελεστεί.
  • Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι να ασκήσουν άμεση πίεση με οργανωμένη δράση και αγώνα για τον περιορισμό της ρύπανσης.
  • Την άμεση εξέταση της υγείας των κατοίκων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ