Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αρχίζει ο «διάλογος» μεγαλώνει η κινδυνολογία

Δημοσιεύματα, δηλώσεις και «μελέτες» επιστρατεύονται για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη στη Βουλή ο «διάλογος» - απάτη που έστησε η κυβέρνηση της ΝΔ με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και των «κοινωνικών εταίρων». Ο «διάλογος», σύμφωνα και με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα γίνει στα πλαίσια των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα συνεδριάζουν από κοινού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΚΕ. Στην πρώτη συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης θα απευθυνθούν προς τις επιτροπές και στους κοινωνικούς εταίρους και στη συνέχεια θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την οργάνωση του διαλόγου, τις σχετικές ενότητες και τη σειρά που θα ακολουθήσουν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ήδη η κυβέρνηση έχει στα χέρια της τα πρώτα στοιχεία από τη μελέτη που είχε ανατεθεί στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΔΓΕ) για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ. Μελέτη που, όπως και στην περίπτωση του «πακέτου Γιαννίτση», θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση, την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και τους «κοινωνικούς εταίρους» για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να δημιουργηθεί το κατάλληλο αντιασφαλιστικό κλίμα. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτες βολές αναφέρονται στη «βιωσιμότητα» του ΙΚΑ, που οι «ειδικοί» του δίνουν ...12 χρόνια ζωής! Μόνο που τα στοιχεία τα οποία επεξεργάστηκε το ΔΓΕ είναι τα στοιχεία που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών. Δηλαδή «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει...».

Στην ίδια κατεύθυνση επιστρατεύονται και μια σειρά πολιτικά στελέχη, όπως ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και παλιότερα υπουργός της ΝΔ Α. Ανδριανόπουλος. Σε μια προκλητική δήλωσή του είπε ότι «εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε το αναδιανεμητικό σύστημα, χωρίς να δουλεύουμε περισσότερο για να το χρηματοδοτήσουμε, χωρίς να μειώσουμε τις συντάξεις και χωρίς να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας. Αλλά μια φορά έγινε αυτό το θαύμα. Ηταν τότε που βγήκε το άστρο της Βηθλεέμ...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ