Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΗΥΚΥ
Κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ

Κατηγορηματικό «όχι» χτες από το ΚΚΕ, στο νομοσχέδιο εκχώρησης στον ιδιωτικό τομέα της μηχανοργάνωσης των ασφαλιστικών ταμείων που συζητήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Με το νομοσχέδιο «εναρμονίζετε την πολιτική σας με τις στοχεύσεις που έχετε συνολικά για την κοινωνική ασφάλιση», τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, προσθέτοντας ότι «είναι ενταγμένο σε μια γενικευμένη λογική ιδιωτικοποιήσεων».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική επιχειρηματολογία, σύμφωνα με την οποία το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ - ο μέχρι τώρα δημόσιος φορέας μηχανοργάνωσης των ταμείων) απέτυχε επειδή «είχε στοιχεία δημόσιου χαρακτήρα», τόνισε πως «το θεωρούμε λαθεμένη άποψη», διατυπώνοντας το ρητορικό ερώτημα του «ποιος άφησε πίσω τον οργανισμό; Δεν το άφησαν πίσω οι κυβερνήσεις;». Ο Γιώργος Μαυρίκος ανέφερε ακόμη ότι με το νέο φορέα δημιουργούνται «σοβαροί κίνδυνοι για τα προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων» αφού θα επιτραπεί «πρόσβαση σε ιδιώτες και σε ιδιωτικά νοσοκομεία».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ σχολίασε την αντιπαράθεση που διεξήχθη μεταξύ των εισηγητών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το άρθρο που αφορά την παράταση στις ρυθμίσεις χρεών προς το ΙΚΑ για τις ΑΕ: «Θεωρούμε ανούσιο αυτόν το διαγκωνισμό» σημείωσε, θυμίζοντας ότι «οι δυο τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκαναν ρυθμίσεις 6 φορές», ενώ «η κυβέρνηση έκανε ρύθμιση χρεών την προηγούμενη εβδομάδα». Οπως είπε, «με αυτές τις πολιτικές είναι γνωστό ότι η ετήσια εισφοροδιαφυγή ήταν 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2006»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ