Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεγάλες Κομπίνες Ολιγαρχίας

Πρόκληση, υποκρισία ή προσπάθεια αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης συνειδήσεων και καλλιέργειας αυταπατών στους εργαζόμενους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας; Ο,τι απ' αυτά κι αν πει κανείς, ταιριάζει απόλυτα στη χτεσινή ανακοίνωση των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ), για τη σύσταση... «μη κυβερνητικού οργανισμού» (ΜΚΟ) που θα συμβάλλει, λέει, στην «αντιμετώπιση της φτώχειας»!

Αυτοί που κατακλέβουν τους πάντες, καθημερινά και με κάθε τρόπο, αυτοί που ισχυροποιούνται από το μόχθο και την εργασία των άλλων, αυτοί θα βάλουν πλάτη για να ...γελάσει ο φτωχός; Μην τρελαθούμε. Το μόνο που επιδιώκουν οι επιχειρηματίες είναι να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι είμαστε «όλοι μαζί», ότι ο ρόλος τους είναι αναντικατάστατος, ότι η άρχουσα τάξη σκέφτεται τον εργαζόμενο, άρα και ο εργαζόμενος οφείλει να στηρίζει την εργοδοσία, τον κεφαλαιοκράτη, την επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι το καταλαβαίνουν. Η πλουτοκρατία, που θησαυρίζει και εξασφαλίζει την κυριαρχία της από την εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων και τη φτώχεια του λαού, δεν πρόκειται να μοιράσει τα κέρδη της, για να αντιμετωπιστεί η φτώχεια των πολλών. Αλλού αποβλέπει. «Επενδύει» στην περιβόητη υπόθεση της «εταιρικής ευθύνης» κάποια ελάχιστα ψίχουλα από τα υπερκέρδη της, για να αποπροσανατολίσει, για να κατευνάσει τη διογκούμενη λαϊκή οργή, που όταν γίνει χείμαρρος, θα έχει ...αναπότρεπτα, για τους κεφαλαιοκράτες, αποτελέσματα!


Μ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ