Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανησυχούν οι εργαζόμενοι για το μολυσμένο νερό

Συγκεντρώσεις της Επιτροπής Αγώνα, σε Οινόφυτα σήμερα και Δήλεσι την Κυριακή

Ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μόλυνση του νερού και τη συνεχιζόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), με δελτίο Τύπου, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της ευρύτερης παρα-Ασώπειας περιοχής: «Στην περιοχή των Οινοφύτων και πέριξ λειτουργούν εκατοντάδες επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών είναι βιομηχανίες φαρμάκων, καλλυντικών, τροφίμων, που παράγουν προϊόντα τα οποία τα χρησιμοποιούν και τα καταναλώνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη χώρα».

Και συνεχίζει: «Οταν το νερό είναι επικίνδυνο, δεν πίνεται, δε χρησιμοποιείται για φαγητό, για ατομική καθαριότητα, ακόμη και για πότισμα, είναι κατάλληλο για την παραγωγή των παραπάνω προϊόντων; Θα ήταν θράσος και υπερβολική απαίτηση να μας πληροφορήσουν αν έχουν κάνει ελέγχους στις επιχειρήσεις αυτές; Αν ναι, τι αποτελέσματα έχουν; Αμεσα τι πρέπει να γίνει;».

Συγκεντρώσεις σε Οινόφυτα και Δήλεσι

Παράλληλα, συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης και συντονισμού του αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης παρα-Ασώπειας περιοχής, από την Επιτροπή Αγώνα για το μολυσμένο νερό. Ολο και περισσότεροι κάτοικοι απαιτούν και διεκδικούν «καθαρό και δωρεάν νερό για όλο το λαό».

Σήμερα, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Οινοφύτων, πραγματοποιείται μια ακόμη συγκέντρωση, μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις - συζητήσεις, που διοργάνωσε η Επιτροπή σε Θήβα και Αυλίδα.

Επίσης, μεθαύριο, Κυριακή 21 Οκτώβρη, θα γίνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στο Δήλεσι, στην πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ