Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΜΙΑ
Αγωνιστικός γιορτασμός της Απελευθέρωσης

Αγωνιστικά, όπως ταιριάζει στην περίπτωση, γιόρτασαν, χτες το πρωί με εκδήλωση - συγκέντρωση στην πλατεία Λαού, μπροστά στο άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη, την επέτειο της Απελευθέρωσης της Λαμίας οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, εργαζόμενοι και νεολαία της πόλης.

Στην αγωνιστική εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΚΟ του ΚΚΕ και το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ μίλησαν, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Παναγιώτης Παπαδήμας και η Κατερίνα Τσέλιου από την ΚΟ Λαμίας του ΚΚΕ.

Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ στάθηκε, εκτός των άλλων, στο ζήτημα της επιχείρησης αναθεώρησης της Ιστορίας που επιδιώκουν οι εκπρόσωποι της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, για να υπογραμμίσει το μάταιο της προσπάθειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: Η μεγάλη εποποιία της ΕΑΜικής Αντίστασης γράφτηκε με το αίμα και τις θυσίες του ελληνικού λαού με καθοδηγητή και εμψυχωτή το ΚΚΕ και μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και δεν μπορεί να σβηστεί ούτε να αποσιωπηθεί και να διαστρεβλωθεί.

Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Λαμίας, αναφερόμενος στην πατριωτική προσφορά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Αρη Βελουχιώτη στην απελευθέρωση της πατρίδας, επισήμανε ότι ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ ήταν γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ και με την καθοδήγηση και απόφαση του κόμματος ιδρύθηκε και έδρασε ο Εθνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός που απελευθέρωσε και τη Λαμία. Τέλος, ο ομιλητής, επέκρινε το Δήμο Λαμιέων που, αντί να τιμήσει αγωνιστικά την απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΛΑΣ, επέλεξε το θρησκευτικό γιορτασμό της, σαν ημέρα του πολιούχου της πόλης Οσίου Λουκά που είναι τοπική αργία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ