Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εφυγε για να ξανάρθει η Ράις

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Εντός των επόμενων βδομάδων θα επιστρέψει στην περιοχή η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, που ολοκλήρωσε, χτες, την επίσκεψή της και επρόκειτο να κάνει στάση στο Λονδίνο, προκειμένου να συναντηθεί και με τον Ιορδανό βασιλιά. Στο ενδιάμεσο διάστημα αναμένεται ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Στίβεν Χάντλεϊ, επιβεβαιώνοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει, μέχρι στιγμής, καταφέρει να πετύχει τα επιδιωκόμενα, ως προς το περιεχόμενο της προγραμματιζόμενης συνόδου και τις συμμετοχές, από τις επαφές της με τις δύο πλευρές.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία. Παρ' όλα αυτά, ο επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής ομάδας, πρώην πρωθυπουργός, Αχμάντ Κορέι, εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι «γίνεται προσπάθεια και δεν υπάρχει, τουλάχιστον ακόμη, σοβαρή κρίση. Βέβαια, βρισκόμαστε στην πρώτη φάση των επαφών». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, από την άλλη, μεταβαίνει στη Ρωσία και στη συνέχεια, το Σαββατοκύριακο, θα επισκεφτεί τις Γαλλία - Βρετανία, προκειμένου να συζητήσει τόσο το Παλαιστινιακό αλλά και το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, για το οποίο, με τη Μόσχα τουλάχιστον, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Την ίδια στιγμή, σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονταν, μετά από αρκετούς μήνες, στην πόλη της Γάζας μεταξύ ενόπλων της δύναμης ασφαλείας της «Χαμάς» και ενόπλων της φυλής «Χέλες» που πρόσκειται στον Πρόεδρο Αμπάς. Από την ανταλλαγή πυρών, σκοτώθηκαν τέσσερις ένοπλοι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους περαστικοί. Φαίνεται ότι το επεισόδιο άρχισε όταν η «Χαμάς» προσπάθησε να συλλάβει μέλος της φυλής «Χέλες», γνωστό για την αφοσίωσή του στον Αμπάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ