Κυριακή 21 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΕΚΟΡ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ Στη Ζιμπάμπουε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση για το Σεπτέμβρη βρέθηκε στο 7.892,1%, αυξημένος κατά 1.389,3% σε σχέση με τον Αύγουστο. Η οικονομία της Ζιμπάμπουε έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία επτά χρόνια. Τουλάχιστον το 80% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 151 δολάρια το χρόνο. Είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν κυκλικά ώστε να συμπληρώνουν το εισόδημά τους.

ΗΠΑ - ΚΡΙΣΗ Κατά 32% υποχώρησαν τα κέρδη της Bank of America στο τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα των ζημιών από τη χρηματοδότηση ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και από την υποβάθμιση ενεργητικού. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 3,70 δισ. δολ. από 5,42 δισ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2006, χαμηλότερα απ' ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

ΗΠΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Σε 337.000 ανήλθαν την εβδομάδα μέχρι τις 13 Οκτώβρη οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας αυξημένες κατά 28.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο εφταήμερο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα επτά εβδομάδων. Η πορεία των επιδομάτων ανεργίας ανά εβδομάδα αποτελεί ένα βαρόμετρο για την πορεία των οικονομικών εξελίξεων στις ΗΠΑ. Εν προκειμένω η αύξηση των αιτήσεων για επίδομα την περασμένη εβδομάδα είναι απότοκη της κρίσης που έχει ξεσπάσει στον πιστωτικό τομέα και απειλεί την «πραγματική οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ