Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψευδολογεί το προεδρείο της ΕΕΛ

Σαν να μην έφτανε στην πλειοψηφία στο σημερινό ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών το ότι αυθαίρετα επέβαλε στο Καταστατικό της ΕΕΛ το πλειοψηφικό σύστημα για τις αρχαιρεσίες, αμαυρώνοντας την αγωνιστική παράδοσή της, αλλά εμφανίζει ως «συνενόχους» της και λογοτέχνες που κατήγγειλαν την αντιδημοκρατική επιλογή της.

Ο Γιώργης Μωραΐτης (πρώην μέλος του ΔΣ), σε χτεσινή επιστολή του, με τίτλο «"Ονειδος" για την ΕΕΛ», αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στην ανακοίνωση της ΕΕΛ (8/10/2007) προς τα μέλη της, που φέρει τις υπογραφές της προέδρου Ελ. Αναγνωστάκη - Τζαβάρα και του γεν. γραμματέα Αυγερινού Ανδρέου, σχετικά με τις δίκες της ΕΕΛ, υπάρχει (σελίδα 2) η εξής διατύπωση: "Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, η οποία απέρριψε τις αγωγές μελών της ΕΕΛ κατά της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για την τροποποίηση του Καταστατικού, τα μέλη Ν. Κυτόπουλος, Γ. Μωραΐτης, Π. Καραβασίλης και η παράταξη ΑΠΕΛ-Σ, αποδέχτηκαν την απόφαση και δεν προσέφυγαν στο Εφετείο".

Είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι ουδέν ψευδέστερον αυτού. Καταγγέλλω τους συντάκτες του πιο πάνω κειμένου, που με θίγει και προσωπικά. Πρόκειται για πληροφόρηση σκόπιμη, κακόβουλη, συκοφαντική κατά της ΑΠΕΛ-Σ και στελεχών της. Επιδιώκει να μας εκθέσει στα μάτια όλων των συναδέλφων. Για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα όσων ευθύνονται για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Με το φαιδρό επιχείρημα ότι δεν προσφύγαμε στο Εφετείο - προσέφυγαν άλλοι συνάδελφοι - μας προσάπτουν τη μομφή ότι αποδεχτήκαμε τη δικαστική απόφαση. Πράγμα εντελώς αυθαίρετο, ανυπόστατο, άδικο. Ξεχνούν πόσο παλέψαμε, ως παράταξη και ως άτομα, για την Απλή Αναλογική; Αγνοούν τις ομιλίες και παρεμβάσεις μας σε συνεδριάσεις και συνελεύσεις; Τους διαφεύγουν οι δημόσιες καταγγελίες μας; Αδυνάτισε τόσο η μνήμη τους ώστε να μη θυμούνται ούτε την ανακοίνωση του ΔΣ της ΑΠΕΛ-Σ (5/5/2006), που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και προειδοποιούσε: "Θα είναι όνειδος για την εταιρεία μας η καθιέρωση, με όποια μορφή και ονομασία, του πλειοψηφικού";

Μάταιος ο κόπος τους. Καμιά δικαστική απόφαση δεν αποδεχτήκαμε. Τη θέση μας, με τίποτα, δεν την αλλάζουμε. Οφείλουν να επανορθώσουν.

Γιώργης Μωραΐτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ