Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συνεδριάζουν τα Συντονιστικά

Την παραπέρα πορεία του αγώνα τους μελετούν οι μαθητές σε μια σειρά σχολεία της χώρας, που ήδη έδωσαν δείγματα αγωνιστικής συνέχειας με συνθήματα, όπως «μόρφωση για όλα τα παιδιά», «έξω οι εταιρείες από τα σχολειά», «δημόσια και δωρεάν Παιδεία», «αύξηση στο 15% των δαπανών για την Παιδεία», «θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε» και «αυτή η μεταρρύθμιση θα μας τα πάρει όλα, σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν κόκα κόλα». Στις αμέσως επόμενες μέρες, συνέρχονται τα Συντονιστικά των σχολείων με προσανατολισμό την οργάνωση των αγώνων που θα απαιτηθούν στη συνέχεια.

Αύριο, Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, ενώ για την Κυριακή 4 Νοέμβρη οργανώνεται το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στη Λάρισα, για το αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται συνεδριάσεις των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων και νέες Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία, καθώς και διάφορες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως αποχές από τα μαθήματα και κλεισίματα δρόμων. Σήμερα Σάββατο, 20 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ, στις 26 Οκτώβρη, διοργανώνει συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου, για να τιμηθεί η επέτειος του αντιφασιστικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού την 28η Οκτώβρη 1940.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ