Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Αγχώθηκαν αλλά χαμογέλασαν

Αγχωτικές αλλά ωστόσο επιτυχίες περιλάμβανε η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ για τις δυο ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκό και Αρη, που άνοιξαν χτες την αυλαία. Οι «πράσινοι» επικράτησαν δύσκολα στο ΟΑΚΑ της Ρόμα με 86-83 κυρίως χάρη στις ενέργειες του Γιασικεβίτσιους στα τελευταία κρίσιμα λεπτά (πέτυχε 7 συνεχόμενους πόντους) και το ανέβασμα της απόδοσης στην τρίτη περίοδο. Μέχρι τότε το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να έχει αμυντικά προβλήματα (για άλλη μια φορά, όπως και στον αγώνα με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου) και την ιταλική ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος να έχει τον πρώτο λόγο, αφού προηγήθηκε και με 10 πόντους (35-45 ημίχρονο).

Σπουδαία νίκη πέτυχε και ο Αρης στο «Αλεξάνδρειο» αφού εκμεταλλευόμενος τη δύναμη της έδρας επικράτησε της πιο έμπειρης στη διοργάνωση Μάλαγα με 87-83 μετά από ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο μέχρι τέλους παιχνίδι.

  • Πάμε σαν πέρσι... Κι όμως στον Ολυμπιακό μπορεί να αρχίζουν σήμερα τις υποχρεώσεις τους στη φετινή Ευρωλίγκα έχοντας όμως το μυαλό τους περίπου ένα χρόνο πριν. Τότε που και πάλι, όπως και σήμερα (21.30, ΣΚΑΪ), υποδεχόταν την Ταουγκρές στο ΣΕΦ και είχε πετύχει τη νίκη (93-78) και μάλιστα μετά από καλή εμφάνιση. Κάπως έτσι θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» να εξελιχθούν και απόψε τα πράγματα προκειμένου να χαμογελάσουν στο ξεκίνημα της νέας προσπάθειας για ευρωπαϊκή διάκριση. Η αποστολή τους βέβαια δεν είναι εύκολη απέναντι στην έμπειρη και ισχυρή Ταουγκρές (πέρσι μετά την πρεμιέρα σε τρία παιχνίδια νίκησε τον Ολυμπιακό ισάριθμες φορές) που μπορεί να έχασε τον Λούις Σκόλα, όμως οι Πριγκιόνι, Πλάνιντς και Ραγκόσεβιτς αποτελούν πηγή κινδύνων. Ο τεχνικός των Πειραιωτών Πίνι Γκέρσον αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο των παικτών όπως είπε «δεν υπόσχεται νίκη, αλλά μάχη». Σύμφωνα με τον Ισραηλινό τεχνικό οι παίκτες του έχουν επίγνωση του πόσο σημαντικές είναι οι εντός έδρας επιτυχίες και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ