Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Συγκέντρωση και πορεία μέσα στο ξενοδοχείο

Με 24ωρη απεργία κλιμακώνουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους ενάντια στην υπερεντατικοποίηση της δουλιάς και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Από την πορεία των εργαζόμενων προς τα γραφεία της διοίκησης
Από την πορεία των εργαζόμενων προς τα γραφεία της διοίκησης
Με πορεία χτες μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του «Αστέρα Βουλιαγμένης» και με προορισμό τα γραφεία της πολυεθνικής STARWOOD (ΣΤΑΡΓΟΥΝΤ), οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.), απαίτησαν να μπει τέρμα στις άθλιες συνθήκες εργασίας, στην υπερεντατικοποίηση της δουλιάς, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Διεκδίκησαν την επίλυση των πολλών και συσσωρευμένων προβλημάτων τους, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, καθώς και να σταματήσουν οι εκβιασμοί της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους για να συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα «εθελούσιας αποχώρησης». Κλιμακώνοντας τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα.

Η απόφαση του σωματείου για τις κινητοποιήσεις ήρθε κάτω από την πίεση των ίδιων των εργαζομένων, αλλά και από τις συνεχείς και συστηματικές παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων του κλάδου. Οπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, από καταγγελίες των εργαζομένων, η εργοδοσία τους εκβιάζει να δηλώσουν συμμετοχή στην «εθελούσια», γιατί μπορεί, όπως ισχυρίζεται, την επόμενη σεζόν να μην τους πάρει για δουλιά. Σημειώνεται επίσης ότι η εργοδοσία με εξώδικό της καλούσε τους εργαζόμενους να μη συμμετέχουν στην κινητοποίηση, γιατί όπως ισχυριζόταν, είναι παράνομη.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Στη συγκέντρωση στο εστιατόριο προσωπικού οι ταξικές δυνάμεις χαιρέτησαν την κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τους κάλεσαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους γιατί, όπως τόνισαν, αποτελεί μονόδρομο η πάλη για πλήρη και σταθερή εργασία, το δικαίωμα στη συνταξιοδότηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι εποχικοί, ελάχιστοι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι «εξτρατζήδες» (συμβάσεις μιας μέρας) και τα εξωτερικά συνεργεία τείνουν να γίνουν μόνιμο καθεστώς στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία (ύστερα από πολλά χρόνια, όπως σημειώνουν συνδικαλιστές) στα γραφεία της εργοδοσίας. Στη συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας οι εργαζόμενοι απαίτησαν την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ