Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα συνάντηση Ολμέρτ - Αμπάς, χωρίς προσδοκίες

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Συναντιούνται, πάλι σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, σε μια ακόμη προσπάθεια, αν όχι να γεφυρώσουν, τουλάχιστον να καταλήξουν ως ένα βαθμό σε ένα ελάχιστο πλαίσιο συναίνεσης ενόψει της διεθνούς συνόδου που προγραμματίζουν οι ΗΠΑ για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών δεν έχουν, μέχρι στιγμής, καταφέρει να συμφωνήσουν σε κανένα μείζον ζήτημα, ενώ ο Εχούντ Ολμέρτ προσπάθησε, χτες, εμφανώς, να μειώσει τις προσδοκίες από τη σύνοδο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «αν και κάνουν όλοι ό,τι μπορούν, υπάρχει περίπτωση ακόμη και να μην πραγματοποιηθεί».

Παράλληλα, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Μπαράκ ενέκρινε σχέδιο εφαρμογής αντιποίνων κατά της Λωρίδας της Γάζας, κάθε φορά που εκτοξεύεται ρουκέτα, αρχής γενομένης από τη σταδιακή και περιορισμένη χρονικά διακοπή της ηλεκτροδότησης. Δεν έγινε σαφές πώς και πότε θα εφαρμοστεί το νέο μέτρο, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από Παλαιστινίους, που μίλησαν για πρόκληση και από ανθρωπιστικές οργανώσεις που κατήγγειλαν συλλογική τιμωρία. Μάλιστα, η ανακοίνωση συνέπεσε με έκκληση του ΟΗΕ για άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Τέλος, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε δύο Παλαιστινίους στη βόρεια Γάζα «ενώ τοποθετούσαν βόμβα» και ειδικές του δυνάμεις σκότωσαν δύο ακόμη Παλαιστινίους, στο Κχαν Γιούνις, στη νότια Γάζα κατά τη διάρκεια μικρής εισβολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ