Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
«Φωτιά»... στα δίδακτρα

Αύξηση των διδάκτρων κατά 102% για την επόμενη τριετία αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) το ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης. Αρχικά σχεδίαζε ετήσια αύξηση για φέτος 80%. Τελικά, μετά από αντιδράσεις, αποφάσισε 30% αύξηση για τον πρώτο χρόνο, 30% για το δεύτερο και 20% για τον τρίτο.

Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς στο τέλος της τριετίας θα πληρώνουν, για κάθε παιδί, 811 - 1.521 ευρώ το χρόνο (αναλόγως του έτους), αντί των 400 - 750 ευρώ που πληρώνουν σήμερα.

Πέρσι φοίτησαν στο Δημοτικό Ωδείο 800 παιδιά και έμειναν εκτός 400 παιδιά, λόγω έλλειψης χώρου και δασκάλων. Φέτος, φοιτούν λιγότερα από 800. Με τις αυξήσεις - «φωτιά» στα δίδακτρα, εκτιμάται ότι ακόμη λιγότερα παιδιά θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Ωδείο.

Αδικη, υπέρογκη και αναντίστοιχη με τις δυνατότητες ενός μέσου εργαζόμενου που βλέπει μισθούς και ημερομίσθια παγωμένα εδώ και 15 χρόνια και τιμές για προϊόντα ή υπηρεσίες να εκτοξεύονται στα ουράνια, χαρακτηρίζει την αύξηση των διδάκτρων η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κοζάνης και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης να μην την εγκρίνει. «Η εφαρμογή της αρχής της ανταποδοτικότητας, οδηγεί στη λειτουργία του ΔΩΚ με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια, αποκλείει από τη μουσική εκπαίδευση τα παιδιά μεγάλης κατηγορίας εργαζομένων, σε μια πόλη που μαστίζεται από την ανεργία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ