Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη

Τη μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών που ισχύουν στο Δήμο Πειραιά και είναι από τα υψηλότερα στην περιοχή, ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πειραιάς - Αναγέννηση», καταψηφίζοντας παράλληλα, κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την απόφαση να παραμείνουν στα ίδια περσινά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο δήμος χρεώνει στους δημότες για υπηρεσίες καθαριότητες περίπου 45 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχει επαρκής καθαριότητα. Γι' αυτό βέβαια, όπως τόνισαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που καθημερινά ξεπερνούν τις αντοχές τους, αλλά ο δήμος που δεν έχει φτιάξει ουσιαστικό οργανόγραμμα για εξοπλισμό με οχήματα και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Παράλληλα, καταψήφισαν και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2008 καθώς δίνεται κατευθυντήρια γραμμή όλα τα έργα να γίνουν μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επενδυτικών δανείων, χωρίς μάλιστα αυτά να είναι τα έργα που πραγματικά έχει ανάγκη ο Πειραιάς. Τέλος, ζήτησαν να λάβει μέτρα ο δήμος, ώστε να ελευθερωθούν οι χώροι που καταλαμβάνουν με πέργολες και τραπεζοκαθίσματα οι επαγγελματίες της περιοχής και που πλέον οι περαστικοί δεν μπορούν ούτε να περάσουν από τις πλατείες και τα πεζοδρόμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ