Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητά μέτρα για την επιτάχυνση των δικών

Το ενδεχόμενο να απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας από τα δικαστήρια αν δε ληφθούν μέτρα με τους «ράθυμους δικαστές» έθεσε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), παρουσία του Δ. Κυριτσάκη, προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και επικεφαλής του σώματος επιθεωρητών των δικαστών.

Ο Δ. Παξινός εκ μέρους του ΔΣΑ ανέφερε ότι καθημερινά στα διάφορα τμήματα του Πρωτοδικείου Αθήνας δεν εκδικάζονται πάνω από 4-5 υποθέσεις, ενώ στα πινάκια σημειώνεται ότι θα εκδικαστούν 25-40 υποθέσεις. Σημείωσε ότι υπάρχουν δικαστές που καθυστερούν υπερβολικά την έκδοση αποφάσεων και πως γι' αυτή την κατάσταση αν και ο ΔΣΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς και τα όργανα επιθεώρησης, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣΑ υπάρχουν δικαστές που ανεβαίνουν στην έδρα και το μεγαλύτερο μέρος των υποθέσεων το αναβάλλουν, ενώ πρόσθεσε ότι στο Πρωτοδικείο της Αθήνας υπάρχουν τουλάχιστον 20 «ράθυμοι δικαστές».

Ο πρόεδρος της ΕΔΕ Δ. Κυριτσάκης απέρριψε πολλούς από τους ισχυρισμούς του Δ. Παξινού και απέδωσε το πρόβλημα σε προβλήματα υγείας, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το δικαστικό σώμα 50-60 δικαστές πανελλαδικά για λόγους υγείας. Επίσης, τόνισε ότι στο Πρωτοδικείο Αθήνας υπάρχουν 79 οργανικές κενές θέσεις δικαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ