Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Προς νέα μείωση προσωπικού

Με περαιτέρω μείωση του προσωπικού κατά 700 άτομα, αλλαγή του καταστατικού και την ενσωμάτωση της θυγατρικής «Κοσμοτέ», επιχειρούν - κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΤΕ - να καταστήσουν τον Οργανισμό ελκυστικό στο «στρατηγικό σύμμαχο».

Η διοίκηση Π. Βουρλούμη στον ΟΤΕ, ακολουθώντας την αντεργατική της πολιτική, έχει αποφασίσει να θέσει εκτός Οργανισμού περίπου 700 εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από το πρόγραμμα της «εθελούσιας εξόδου» και στη θέση τους να προσλάβει άλλους, με χαμηλούς μισθούς! Παράλληλα, προωθεί την πολιτική της μίας ενιαίας μετοχής ΟΤΕ - «Κοσμοτέ». Το ποσό που απαιτείται να καταβάλει ο ΟΤΕ για την εξαγορά του 23% της «Κοσμοτέ» υπολογίζεται γύρω στα 3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Νοέμβρη, έχει προσδιοριστεί η σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ, όπου μεταξύ άλλων θα εξεταστεί η αλλαγή του άρθρου 8 του καταστατικού του ΟΤΕ (αφορά τη σύνθεση και τη λειτουργία του ΔΣ), που θα ανοίξει το δρόμο για το διορισμό εκπροσώπου της «Marfin Investment Group» (MIG - εν δυνάμει «στρατηγικός εταίρος» στη διοίκηση του ΟΤΕ. Ηδη η MIG ενισχύει καθημερινά τη θέση της στη μετοχική σύνθεση (με την εξαγορά πακέτων μετοχών). Ηδη κατέχει πάνω από 15% και στόχος της είναι το 20% του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ