Κυριακή 4 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Οχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια

«Η οργάνωση από την "Παμμακεδονική" της Μελβούρνης, με τη σύμπραξη κι άλλων παροικιακών δυνάμεων, του αποκαλούμενου "πανομογενειακού συλλαλητηρίου" στη Μελβούρνη στις 18 του Νοέμβρη για να διατρανώσει δήθεν ο ελληνισμός της Αυστραλίας την... ελληνικότητα της Μακεδονίας, όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στην υπόθεση των δίκαιων του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα αποτελεί δείγμα επικίνδυνου εθνικισμού που αποπροσανατολίζει το λαό από τα καυτά προβλήματα που τον απασχολούν, λίγες μόνο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές στην Αυστραλία και ρίχνει νερό στον μύλο της αντίδρασης που θέλει την παροικία αμέτοχη στους κοινωνικούς αγώνες που διαμορφώνουν τις συνθήκες διαβίωσής της» στους αγώνες «για καλύτερη δημόσια Υγεία, Παιδεία, ανθρώπινων συντάξεων, εργασία στους άνεργους, κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα κ.ά.. και ενασχολούμενη με διχαστικά σοβινιστικά καλέσματα».

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν οι Στράτος Μαυραντώνης, δημοσιογράφος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΑ, Μιχάλης Τσιλίμος, Γραμματέας της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ, Χάμπης Κυπρίδημος, Γραμματέας Φίλων του ΑΚΕΛ στο Σίδνεϊ, Τάκης Σαρέλας, πρώην Γ. Γραμματέας της Κοινότητας Σίδνεϊ και του Εργατικού Συνδέσμου «ΑΤΛΑΣ», Σταύρος Στρατέας, Βασίλης Σαργιανίδης και Βασίλης Ακαμάτης από την Επιτροπή Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη, Αντώνης Πάσχος, πρώην Γ. Γραμματέας Κοινότητας Μελβούρνης, Νίκος Ιωάννου, Συνταξιούχος, δραστήριο στέλεχος επί σειρά ετών στην Κυπριακή Παροικία Μελβούρνης και Θεόφιλος Γρηγοριάδης, Γ. Γραμματέας του Εργατικού Συνδέσμου «ΠΛΑΤΩΝ» Αδελαΐδας.

Με την ανακοίνωσή τους λένε «ΟΧΙ» στα εθνικιστικά συλλαλητήρια σημειώνοντας πως αυτό που διοργανώνεται στις 18/11 ως απάντηση σε παρόμοια κινητοποίηση «Σκοπιανών» είναι εξοργιστικά αντιδραστικό στο περιεχόμενό του.

Ακόμα με την ανακοίνωσή τους υπενθυμίζουν ότι πριν από 13 χρόνια μόνο το ΚΚΕ είχε πάρει θέση ενάντια στη λαίλαπα του εθνικιστικού παροξυσμού δεχόμενο μύριες όσες κατηγορίες. Σήμερα όμως όλοι αναγνωρίζουν τη στάση του ΚΚΕ ως τη μόνη σωστή και ενδεδειγμένη.

Τέλος, διαχωρίζουν κατηγορηματικά τη θέση τους από το συλλαλητήριο αυτό, χαρακτηρίζοντάς το «δώρο εξ ουρανού στην αντιδραστική κυβέρνηση Χάουαρντ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ