Κυριακή 4 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Την Τετάρτη να μη λείψει κανείς

Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η κεντρική κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων

Η κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Η κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Εκατοντάδες αποφάσεις σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, πολλές από αυτές μέσα από πλατιές Γενικές Συνελεύσεις. Χιλιάδες εξορμήσεις και περιοδείες σε κάθε γωνιά της χώρας, σε τόπους δουλιάς και συνοικίες. Περισσότερες από κάθε άλλη φορά συσκέψεις και συζητήσεις με εργάτες και εργάτριες, σε κάθε κλάδο, ανεξάρτητα από φύλλο, ηλικία, εθνικότητα. Νέες δυνάμεις καταγεγραμμένες στο πλατύ μέτωπο πάλης ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, ακόμα και σε κλάδους και σωματεία όπου κυριαρχεί ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός. Θαρρετά βήματα συνάντησης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους μικρούς εμπόρους, που προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, ορίζοντας και ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις. Δυναμικές κινητοποιήσεις με κυρίαρχο το στοιχείο της νεολαίας. Μαζική δουλιά στις γειτονιές από τις Επιτροπές Αγώνα Φορέων που συγκροτήθηκαν και διευρύνονται.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων για την Κοινωνική Ασφάλιση, που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, σε 66 συνολικά πόλεις σε όλη τη χώρα, με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Μια μάχη που έχει ήδη δημιουργήσει ισχυρές βάσεις για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, με επόμενο σταθμό την πανελλαδική απεργία στις 12 του Δεκέμβρη.

Οι δυο γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα έγιναν απόλυτα καθαρές και σ' αυτή τη μάχη. Οχι μόνο στο θέμα του Ασφαλιστικού, όπου η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τόσο με τη συμμετοχή της στην έναρξη του «διαλόγου», όσο και με το πλαίσιο υπεράσπισης του νόμου Ρέππα επιβεβαιώνει αμείωτα τον εχθρικό της ρόλο απέναντι στα δικαιώματα και τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Αλλά και στο πλαίσιο που κατέθεσε αυτή η πλειοψηφία μπροστά στις διαπραγματεύσεις για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το οποίο υμνεί την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου και σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας, όπως οι απολύσεις, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η μερική απασχόληση, αναπαράγει αυτούσια τη λογική του ΣΕΒ!

Ο εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να κάτσουν στην κλίνη του Προκρούστη για το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους, όπως θα ήθελε η κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Δεν πρόκειται να δώσουν συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ και τους συνδικαλιστικούς του εκπροσώπους για τα κυβερνητικά πεπραγμένα και τους τακτικισμούς τους απέναντι στους εργαζόμενους, όπως θα ήθελε η αξιωματική αντιπολίτευση και όπως επιδιώκει ακόμα και ο ΣΥΝ. Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα. Και αυτή είναι που τους πείθει κάθε μέρα και περισσότερο ότι η ταξική σύγκρουση είναι μονόδρομος. Την Τετάρτη, η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να γίνουν δράση συνειδητή. Μ' εκείνους που δε νερώνουν το κρασί τους όταν πρόκειται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Την Τετάρτη, όλοι στους δρόμους με το ΠΑΜΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ