Κυριακή 4 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΘΕΤΑ ΣΤΟ «Ρ»
Δύο ειδικές εκδόσεις του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, σαν ένθετες στον «Ριζοσπάστη», δύο έκδοσεις: Η μία με τις «Θέσεις του για την Κοινωνική Ασφάλιση» και η άλλη με τις «Βασικές θέσεις και στόχους πάλης για την Παιδεία».

Οι Θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση

Το δικαίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά όλους τους εργαζόμενους με όρους μισθωτής εργασίας, γυναίκες και άντρες, ανεξάρτητα αν εργάζονται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, αν ζουν στα αστικά κέντρα ή την ύπαιθρο, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, με κύριο στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη των ισχυρών και όσο γίνεται πιο αποτελεσματικών αγώνων. Στην προώθηση της λαϊκής ενότητας και συσπείρωσης, ώστε από όσο γίνεται καλύτερες θέσεις να υψωθεί φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που, συνεχίζοντας το έργο του ΠΑΣΟΚ, προσθέτει νέα βάρη και βάσανα, πλήττοντας το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή της πολιτικής στην Υγεία και την Πρόνοια, στο σύστημα της συνταξιοδότησης. Το δικαίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά όλους και όλες ανεξάρτητα, τους εργαζόμενους με όρους μισθωτής εργασίας, ανεξάρτητα αν εργάζονται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, αν ζουν στα αστικά κέντρα ή την ύπαιθρο, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά. Αφορά τη νεολαία και τις γυναίκες, που ακριβώς επειδή συναντούν πρόσθετα εμπόδια και διακρίσεις θα δεχτούν ακόμα πιο ισχυρά πλήγματα και στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Το ΚΚΕ τούς καλεί να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της Κοινωνικής Ασφάλισης, να αποκρούσουν κατηγορηματικά τους σχεδιασμούς, να διεκδικήσουν ώριμα αιτήματα με βάση την προσφορά τους, τις σύγχρονες ανάγκες, την κερδοφορία που βρίσκεται στα ύψη. Ο αγώνας αυτός, αν εξελιχθεί σε μια γενική αντιπαράθεση με όρους ταξικής, λαϊκής ενότητας, κοινωνικής συμμαχίας, θα δείξει τη λαϊκή δύναμη, δε θα φέρει αποτελέσματα ακόμα και σήμερα, αλλά θα διαδραματίσει ένα γενικότερο θετικό ρόλο σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, θα ανοίξει δρόμους για το αύριο.

Βασικές θέσεις και στόχοι πάλης για την Παιδεία


Η δημοσιοποίηση των βασικών θέσεων και στόχων πάλης, θα συμβάλλει στο να ανοίξει πιο έντονα η συζήτηση ώστε να φωτιστούν τα προβλήματα της Παιδείας και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, γίνεται σε μια χρονική στιγμή που η Παιδεία βρίσκεται στο στόχαστρο αντιλαϊκών ρυθμίσεων με νέα αντιδραστικά μέτρα να βρίσκονται στα σκαριά.Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα από την εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης και ζουν από πρώτο χέρι τον ταξικό χαρακτήρα της: Να κλείνει το δρόμο στη μόρφωση σε όσους το σύστημα θέλει να στερήσει αύριο εργασία και ζωή με δικαιώματα. Οι βασικές θέσεις και στόχοι πάλης που καταθέτουμε, συλλογικός καρπός της παιδαγωγικής έρευνας, αλλά και της δράσης και του αγώνα του εργατικού κινήματος για μια Παιδεία στην υπηρεσία του λαού μας, αποτελούν συμβολή μας στο παρόν και το μέλλον του λαϊκού κινήματος για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία και τη ζωή. Για να φυσήξει ζωογόνος αέρας στις σχολικές αίθουσες και τα αμφιθέατρα, που θ' ανοίξει διάπλατα τα παράθυρα στη δημιουργική γνώση και ζωή, στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, στο φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ