Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΖΩΝΙΑΝΑ ΚΡΗΤΗΣ
Το αστυνομικό σόου δεν «κουκουλώνει» τις πολιτικές ευθύνες

ICON

Συνεχίστηκαν μέχρι χθες αργά το απόγευμα οι έρευνες της Αστυνομίας στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής επίθεσης σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τριών ειδικών φρουρών, ο ένας εκ των οποίων συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα αποτελέσματα της θεαματικής «εισβολής» των αστυνομικών δυνάμεων, που μπήκαν σαν κατακτητές στα Ζωνιανά, παρουσιάζονται με τον ίδιο ...θεαματικό τρόπο. Και μέσα σε αυτό το κλίμα, γίνεται προσπάθεια να κουκουλωθούν οι πολιτικές ευθύνες, αλλά και οι βαθύτερες κοινωνικές και τοπικές αιτίες. Ενώ, την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι καταγγέλλουν το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις, αφού - όπως λένε - γίνονται έλεγχοι σε σπίτια μπροστά σε παιδιά ή ακόμα και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Από τις χθεσινές έρευνες σε σπίτια, στο κτίριο βιολογικού καθαρισμού λυμάτων της κοινότητας, σε αποθήκες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη ορεινή περιοχή, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν 12 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο επεξεργασίας ινδικής κάνναβης, καμένα αυτοκίνητα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως για τις ληστείες τραπεζικών μηχανημάτων ανάληψης χρημάτων και ναρκωτικά, τα οποία έχουν πρόσφατα καταστραφεί. Για τα αυτοκίνητα που πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συσταθεί ειδική ομάδα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, η οποία θα αναλάβει αποκλειστικά τις έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, στην ομάδα θα συμμετέχουν και αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Επίσης, η αστυνομία συνέλαβε και οδήγησε στον ανακριτή ακόμα δύο άτομα ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους 11, με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και όπλων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εκρηκτική ύλη (αμμωνιοδυναμίτιδα) βάρους 12 κιλών, τέσσερα βαρέλια με υπολείμματα χασίς σε αποθήκη που λειτουργούσε ως εργαστήριο - αποξηραντήριο ναρκωτικών ουσιών και σαράντα σάκοι με σπασμένους κορμούς δενδρυλλίων χασίς. Επίσης, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα πιστόλι Browning high-power 9 χιλιοστών, τρεις γεμιστήρες, 100 φυσίγγια των 9 χιλιοστών, καθώς και ποσό 245.000 ευρώ σε πατάρι οικίας, του οποίου εξετάζεται η προέλευση.

Σε έρευνα σε κτίρια, που έγινε λίγο έξω από χωριό, εντοπίστηκαν επίσης ένα κλεμμένο φορτηγό που είχε πυρποληθεί από αγνώστους δράστες, τέσσερα κλεμμένα ΙΧ αυτοκίνητα που επίσης είχαν πυρποληθεί, δύο κλεμμένα ΙΧ αυτοκίνητα και έξι μοτοσικλέτες. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει δοθεί εντολή από τις εισαγγελικές αρχές για άρση τραπεζικού απορρήτου, αφού σε έλεγχο που έγινε σε τραπεζικό λογαριασμό ενός κτηνοτρόφου βρέθηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ερευνάται από πού προήλθαν.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, αναφερόμενος σε δηλώσεις πολιτικών περί πολιτικής κάλυψης των παρανομούντων, είπε ότι πρόκειται για αόριστους ισχυρισμούς και επανέλαβε πως σε καμία περίπτωση δεν ενοχοποιείται συλλήβδην ολόκληρη η περιοχή για την εμπλοκή κάποιων σε παράνομες πράξεις. «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει βουλευτής οποιουδήποτε κόμματος που να φέρεται ότι έχει κάνει όσα λέτε», δήλωσε και πρόσθεσε πως όποιος έχει καταγγελίες να πάει τα στοιχεία εκεί που πρέπει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ