Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συγκινητικές στιγμές στο «ΦΙΛΙΠ»

«Ξυπόλυτο τάγμα»
«Ξυπόλυτο τάγμα»
Για τρίτη εβδομάδα προβάλλεται η ταινία του Γκρεγκ Τάλλας «Ξυπόλυτο Τάγμα» στο «ΦΙΛΙΠ», όπου εκτυλίσσονται συγκινητικές στιγμές, αφού οι πρωταγωνιστές της ξανασυναντώνται μετά από 55 χρόνια στο φουαγιέ της αίθουσας!

Ενας από αυτούς θυμάται ότι μέχρι τη στιγμή που τον έβαλαν να παίξει στην ταινία δεν είχε ξαναβγεί από το ορφανοτροφείο. Τότε πρωτοείδε τον Πειραιά, την Πλάκα, τα Αναφιώτικα, την Καλογρέζα, όπου γίνονταν διάφορα εξωτερικά γυρίσματα, καθώς και τα κινηματογραφικά πλατό. Θυμήθηκε πως όλα τα παιδιά ένιωθαν σαν να ξαναπέκτησαν οικογένεια, αφού και ο Τάλλας και όλα τα μέλη του συνεργείου, τους φέρονταν με ευγένεια και τρυφερότητα, τους πρόσφεραν νόστιμα φαγητά, τους αντιμετώπιζαν σαν προσωπικότητες. Ανάμεσα στους θεατές βρέθηκε και ο εγγονός του νεαρού πρωταγωνιστή της ταινίας, του πεθαμένου πλέον Αντώνη Βούλγαρη.

«Οσο συνεχίζονται οι προβολές», λένε οι υπεύθυνοι του «Φιλίπ», «γνωρίζουμε ή μαθαίνουμε νέα για εκείνα τα παιδιά. Ποιος ζει, ποιος πέθανε, ποιος "καζάντισε" στη Σουηδία και αλλού, ποιος έκανε οικογένεια, ποιον η ατυχία συνέχισε να κυνηγά...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ