Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΩΝΙΑΝΑ ΚΡΗΤΗΣ
Οι γονείς αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συνεχείς και βίαιους ελέγχους της Αστυνομίας, όπως καταγγέλλουν

Συνεχίστηκαν για τρίτη μέρα χτες οι έρευνες της Αστυνομίας στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου - που συνοδεύονται από τηλεοπτικά σόου και καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας - για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού.

Αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί οδήγησε τους γονείς στην απόφαση να μη λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο στα Ζωνιανά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συνεχείς και βίαιους ελέγχους της Αστυνομίας, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες, χτες εντοπίστηκαν 33 σάκοι με 190 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης μέσα σε χαράδρα και 12,5 κιλά ινδικής κάνναβης. Ακόμα, οκτώ κλεμμένα αυτοκίνητα και τέσσερις μοτοσικλέτες. Η Αστυνομία λίγο μετά τη μία το μεσημέρι προχώρησε αιφνιδιαστικά και σε ελέγχους στην περιοχή Λιβάδια. Σε ένα σπίτι βρέθηκε μία καραμπίνα και κλεμμένες μοτοσικλέτες ο κάτοχος των οποίων προσήχθη στην Αστυνομία. Σε σχέση με τους «φουσκωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς και χρηματικά ποσά που βρίσκονται, την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Ειδικών Ερευνών.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν χτες το μεσημέρι τρεις από τους συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών και καλλιέργεια χασίς. Με απόφαση του ανακριτή Ρεθύμνου ο κατηγορούμενος για κατοχή 500 γραμμαρίων χασίς έλαβε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι. Ο κατηγορούμενος για καλλιέργεια 43 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης κρίθηκε προφυλακιστέος. Τέλος, ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η δίκη των επτά ατόμων που κατηγορούνται για κατοχή πυρομαχικών και ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση κατά της αρχής.

Εξάλλου και χτες ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών αναφέρονταν σε αξιωματικό της Αστυνομίας, που είχε υπηρετήσει χρόνια στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, ο οποίος φέρεται να είχε «στενές επαφές» με άτομα που έκαναν εμπόριο ναρκωτικών. Τηλεοπτικός σταθμός σε χτεσινό δελτίο ειδήσεων ανέφερε πως ο συγκεκριμένος αξιωματικός με δηλώσεις του διαψεύδει όσα του καταλογίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ