Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η Πρυτανεία δεν τηρεί τις αποφάσεις της Επιτροπής γιορτασμού

Από εκπροσώπους φορέων που μετέχουν στην Επιτροπή γιορτασμού του Πολυτεχνείου δόθηκε χτες στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

«Κάνουμε γνωστό ότι η Επιτροπή για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου σε συνεδρίασή της τη Δευτέρα 12/11/07 συμφώνησε ομόφωνα τα εξής:

Σχετικά με το ωράριο των εκδηλώσεων:

Το ωράριο που θα αρχίζουν οι γιορταστικές εκδηλώσεις να είναι από τις 9 π.μ. και να τελειώνουν στις 9 μ.μ., όπου και θα κλείνουν οι πύλες του Πολυτεχνείου.

Σχετικά με το άσυλο:

Το άσυλο περιλαμβάνει όλο τον πανεπιστημιακό χώρο, δηλαδή όλα τα κτίρια και τους αύλειους χώρους.

Σχετικά με τη διάταξη των χώρων:

Η Επιτροπή γιορτασμού χρειάζεται να έχει γνώση για όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του Πολυτεχνείου. Γι' αυτό, χρειάζεται να οριστεί από σήμερα ότι μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα αιτήματα των πολιτικών και μαζικών φορέων, που αιτούνται αίθουσες για εκδηλώσεις και τις ώρες που αυτές θα πραγματοποιηθούν. Είναι προφανές ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να τελειώνουν 9 το βράδυ, σύμφωνα και με το πρώτο σημείο.

Για τους εξωτερικούς χώρους να τηρηθεί η περσινή διάταξη. Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι μαζικοί φορείς να έχουν το χώρο από το κτίριο Γκίνη μέχρι μπροστά στο κτίριο Αβέρωφ, τα πολιτικά κόμματα από το κτίριο Αβέρωφ ως την πύλη της οδού Πατησίων και το διάδρομο μέχρι το κτίριο Γκίνη, όπως πέρυσι. Η Επιτροπή να ολοκληρώσει τον καταμερισμό των υποδομών που χρειάζονται για τη λειτουργία των χώρων (τραπεζάκια, ταμπλό, καρέκλες) μέχρι την προηγούμενη μέρα της έναρξης των τριήμερων γιορταστικών εκδηλώσεων.

Διάταξη της πορείας:

Ωρα εκκίνησης της πορείας να είναι το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 4 μ.μ. ακριβώς. Οι πύλες του Πολυτεχνείου πρέπει να κλείσουν στις 2 μ.μ., ώστε να συγκροτηθεί η πορεία. Η συγκρότηση της πορείας προτείνεται να είναι ως εξής:

Η σημαία στην οδό Λαδά και Σταδίου. Να ακολουθούν:

Η Επιτροπή γιορτασμού-ΣΦΕΑ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι

Οι μαζικοί φορείς

Τα κόμματα με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη

Επίσης, επισημαίνουμε ότι δεν μπορεί να γίνεται όπως τα προηγούμενα χρόνια, που οι συγκεντρώσεις ορισμένων κομμάτων και οργανώσεων καθορίζονται μπροστά από τη σημαία και τους επικεφαλής της πορείας. Γι' αυτό καλούμε τους εκπροσώπους των κομμάτων και των μαζικών οργανώσεων να δεσμευτούν στη διάταξη που συμφωνήσαμε.

Σχετικά με το κτίριο Αβέρωφ (που είναι σε ανακατασκευή) και το εργοτάξιο.

Το κτίριο Αβέρωφ και το εργοτάξιο πρέπει να κλείσουν με τσίγκο, ώστε να μην υπάρχει καμία πρόσβαση. Το εργοτάξιο πρέπει να καθαριστεί και να απομακρυνθούν επικίνδυνα υλικά που υπάρχουν μέσα.

Η Πρυτανεία του ΕΜΠ δεν τηρεί αυτές τις αποφάσεις της Επιτροπής γιορτασμού, γι' αυτό έχει σοβαρές ευθύνες».

Το κείμενο υπογράφουν:

  • Πρωτοψάλτης Δημήτρης, πρόεδρος της Επιτροπής γιορτασμού και μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974
  • Πάσουλας Ιωάννης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας και μέλος της Επιτροπής γιορτασμού
  • Τασιούλας Ιωάννης, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της Επιτροπής γιορτασμού
  • Κατσώτης Χρήστος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) και μέλος της Επιτροπής γιορτασμού
  • Τόγιας Βασίλης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας και μέλος της Επιτροπής γιορτασμού
  • Διακονικολάου Ιωάννης, εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας ΕΜΠ και μέλος της Επιτροπής γιορτασμού

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ