Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανυπακοή - Ρήξη - Αντεπίθεση για ό,τι μας ανήκει

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τα 34 χρόνια από το Πολυτεχνείο

«1973 - 2007

Τρικάκια της ΚΝΕ που κυκλοφόρησαν στη διάρκεια της δικτατορίας
Τρικάκια της ΚΝΕ που κυκλοφόρησαν στη διάρκεια της δικτατορίας
34 χρόνια από τον ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο.

Μ' αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας τιμάμε τους νεκρούς μας...

Με κομμουνιστική αισιοδοξία που μας δίνει το παράδειγμα της νίκης της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσία το 1917 και τα 90 χρόνια του Κόμματος της εργατικής τάξης, του ΚΚΕ, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται στους νέους εργάτες, μαθητές, φοιτητές.

Καλούμε όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε οργάνωση του αγώνα και δυνάμωμα της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των μαθητών, υπερασπίζουμε ιδιαίτερα το δικαίωμά τους να αγωνίζονται με τις μορφές που αυτοί επιλέγουν. Καλούμε την κυβέρνηση να καταργήσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες. Να μην αφήσουμε να εφαρμοστούν μέτρα τρομοκράτησης του λαού όπως οι χαφιεδοκάμερες.

Θέλουμε όλους τους νέους περήφανους αγωνιστές για τα δικαιώματά τους στη δουλιά, στη μόρφωση, σε όλους τους τομείς της ζωής.

Οι αγώνες την περίοδο της δικτατορίας, όπως και όλη η ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, δείχνει πως για το λαό και τη νεολαία εκτός από τους μονόδρομους των κυρίαρχων κάθε εποχής υπάρχει και άλλος δρόμος.

Τα συμφέροντα των νέων με τα σπαστά ωράρια, των νέων της μαθητείας του ΟΑΕΔ, των νέων που εργάζονται χωρίς ένσημο, δεν είναι ίδια με τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους.

Ο άλλος δρόμος

Ετσι και σήμερα υπάρχει ο δρόμος της αντίστασης ενάντια στα μέτρα που παίρνουν πίσω κατακτήσεις χρόνων, που δυναμώνουν την καταστολή. Ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός δρόμος για τα συμφέροντα των νέων και των εργαζομένων είναι αυτός της ανυπακοής, της ρήξης, της αντεπίθεσης για ό,τι μας ανήκει.


Ο δρόμος του σύγχρονου ξεσηκωμού ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της πλουτοκρατίας, ενάντια στο ιμπεριαλιστικό μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής.

Στα 90 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης καλούμε όλους τους νέους να γνωρίσουν την πραγματική ιστορία της πρώτης προσπάθειας της ανθρωπότητας να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε τους νέους να γνωρίσουν την επαναστατική ιδεολογία και πολιτική του ΚΚΕ που στα 90 χρόνια ιστορίας και δράσης του βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων της εργατικής τάξης και νεολαίας. Που σήμερα, παρά τον αρνητικό συσχετισμό της δύναμης προβάλλει την επίκαιρη και σύγχρονη ανάγκη της εποχής μας:

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ