Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παρασκήνιο

Με έναν από τους σημαντικότερους κριτικούς του κινηματογράφου, τον Γιάννη Μπακογιαννόπουλο, ξεκινά στην ΕΤ-1 ο νέος κύκλος της εξαιρετικής σειράς εκπομπών «Παρασκήνιο».

Ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος εμφανίζεται για πρώτη φορά στην τηλεόραση, μιλώντας για τη ζωή, τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, τη δημοσιογραφική πορεία του, αλλά κυρίως για το σινεμά. Με νηφαλιότητα, αλλά και οξύτητα, διατρέχει πάνω από πενήντα χρόνια του διεθνούς και ελληνικού κινηματογράφου. Είναι ο άνθρωπος που μας «σύστησε»» από την τηλεόραση τον ποιοτικό κινηματογράφο μέσα από τους προλόγους στην «Κινηματογραφική Λέσχη» της ΕΡΤ. Πρόσφερε μέσα από πολλαπλές ιδιότητες στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά κυρίως είναι αυτός που αναγόρευσε, μέσα από την παρουσία, αλλά και τη γεμάτη γνώση και ουσία κριτική του, το επάγγελμα του κριτικού σε λειτούργημα.

Στην εκπομπή σχολιάζει μεγάλες στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου, ορίζει τη σχέση κριτικού-δημιουργού, σχολιάζει τη σημερινή πραγματικότητα στην κριτική κινηματογράφου, αναφέρεται στην κατεύθυνση του σύγχρονου σινεμά, αλλά και στην ιδιαίτερη προσωπική του σχέση με αυτό. Με λόγο άμεσο, αλλά και χιουμοριστικό, παρουσιάζει μια εικόνα άγνωστη στο ευρύ κοινό. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Ηλία Γιαννακάκη (ΕΤ-1 22.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ