Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και χαράτσι... νομιμοποίησης των στάβλων!

Δεν έφταναν στους κτηνοτρόφους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια, έρχεται η κυβέρνηση να τους επιβάλλει χαράτσι για τη νομιμοποίηση των σταβλικών τους εγκαταστάσεων εξαρτώντας μάλιστα τη χορήγηση των επιδοτήσεων από το εάν συμμορφωθούν ή όχι με τις κυβερνητικές εντολές.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης και ο υπουργός Γεωργίας Α. Κοντός στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι για τη χορήγηση των επιδοτήσεων δεν απαιτείται η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων. Κάτι τέτοιο ισχύει, είπε, μόνο για όσους παράγουν βιολογικά προϊόντα ή μολύνουν την περιοχή όπου λειτουργούν.

Ο Ν. Μωραΐτης είπε ότι η κυβερνητική απόφαση είναι ένα ακόμα χτύπημα κατά των κτηνοτρόφων που επιβάλλεται από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Το εισόδημά τους, είπε, εξανεμίζεται ενώ δρουν ανενόχλητα τα διάφορα καρτέλ του γάλακτος. Το χαράτσι, είπε ο βουλευτής, για τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων θα επιβληθεί από τις 31 Δεκέμβρη του 2007 και θα ξεπερνά και τα 2.500 ευρώ για ένα μικρό κοπάδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ