Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - «ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ»
Την ... κούπα πληρώνουν οι εργαζόμενοι

Με το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ χρεώνεται ο Δήμος Αθήνας - και κατ' επέκταση οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης, που θα κληθούν να το πληρώσουν - από τη διοργάνωση του «Φάιναλ Φορ» τον περασμένο Μάη στην Αθήνα. Αυτό προέκυψε από τη χτεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας, κατά την έγκριση του απολογισμού της διοργάνωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα παραδέχτηκαν και στελέχη της δημοτικής αρχής, ήταν δεδομένο - αρκετούς μήνες πριν - ότι ο δήμος θα χρεωνόταν με ένα τέτοιο ποσό, ωστόσο προχώρησαν στη διοργάνωση.

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καταψήφισε τον απολογισμό (τον οποίο υπερψήφισαν η διοίκηση της ΝΔ και η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ), όπως και διαφώνησε στην ανάληψη αυτής της δραστηριότητας από μέρους του δήμου. Τότε, είχε χαρακτηρίσει τη σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα, που ως μόνο κερδισμένο θα είχε την ΟΥΛΕΜΠ, δηλαδή, την ομοσπονδία Ανωνύμων Εταιρειών ομάδων μπάσκετ.

«Η κατάληξη από όλο αυτό το εγχείρημα δεν είναι άλλη από την επιβάρυνση των δημοτών της Αθήνας», τόνισε ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης». Οπως σημείωσε, ο Δήμος Αθήνας δεν είχε κανένα λόγο να προχωρήσει στην ανάληψη αυτής της διοργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ