Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να καταρτιστούν άμεσα οι δασικοί χάρτες

Την άμεση κατάρτιση των δασικών χαρτών με αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού των Δασικών Υπηρεσιών απαίτησε χτες - κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής του στη Βουλή - ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, τονίζοντας ότι κάθε καθυστέρηση οδηγεί σε καταπατήσεις.

Παρ' όλα αυτά ο υφυπουργός Γεωργίας Κώστας Κιλτίδης, για μια ακόμη φορά, επικαλέστηκε δυσκολίες στη σύσταση των χαρτών. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός αναφορικά με τα κονδύλια για την κατάρτιση των χαρτών, «δε στάθηκε δυνατόν να δοθούν για υλοποίηση αυτού του έργου», υποστηρίζοντας γενικόλογα ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κηρύξουμε την έναρξη μιας νέας δασικής πολιτικής».

«Η "Κτηματολόγιο ΑΕ" έχει χρεωθεί εδώ και 10 χρόνια να διαμορφώσει το Κτηματολόγιο», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, θυμίζοντας ότι «εμείς υποστηρίζαμε την ανάγκη ταυτόχρονης διαμόρφωσης και του Δασικού Κτηματολογίου».

Αναφορικά με την κατάρτιση των δασικών χαρτών σημείωσε ότι «όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησαν σε αυτή τη διαδικασία γιατί εμποδίζονταν από τα μεγάλα συμφέροντα».

Οπως είπε, «η εμπορευματοποίηση της γης είναι το κύριο εμπόδιο που δεν προχωρεί αυτή η διαδικασία», ενώ σημείωσε πως «οι δασικοί χάρτες που γίνονται έχουν αποκλίσεις που φτάνουν το 25% ενώ υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα με βάση το επιστημονικό προσωπικό που υπάρχει στις Δασικές Υπηρεσίες η διαδικασία να ολοκληρωθεί με απόκλιση λάθους ποσοστού 2%. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη μη χρησιμοποίηση αυτού του επιστημονικού δυναμικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ