Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Αυστηρότερες ποινές για την παιδική πορνεία

Αυστηρότερες γίνονται οι ποινές και διευρύνονται τα αδικήματα που αφορούν στην παιδική πορνεία, στην παιδική πορνογραφία και την εμπορία παιδιών με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με το νομοσχέδιο, το οποίο βρισκόταν τουλάχιστον τρία χρόνια στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης, διώκεται πλέον και το έγκλημα του σεξουαλικού τουρισμού και οι πράξεις αυτές τιμωρούνται με την ποινή κάθειρξης μέχρι και 10 χρόνια. Επίσης, προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους στα πρόσωπα που μετέχουν σε σχετικά ταξίδια, ανεξάρτητα από τυχόν ευθύνη τους για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, η προθεσμία παραγραφής συγκεκριμένων εγκλημάτων που στρέφονται κατά ανηλίκων, αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος και για ένα ακόμη έτος, εφόσον πρόκειται για πλημμέλημα και για τρία έτη μετά, εφόσον πρόκειται για κακούργημα.

Με άλλη διάταξη, θεσπίζεται η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον υπαίτιο τέλεσης του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων, στην περίπτωση που η πράξη του έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο του θύματος.

Αυστηρότερες γίνονται οι ποινές και για τα αδικήματα της αιμομειξίας. Ειδικότερα, επιβάλλεται η ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 χρόνια, εφόσον το θύμα δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος, καθώς και φυλάκιση μέχρι δύο ετών ακόμη και αν το θύμα είναι ενήλικος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ