Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Να παιδαγωγοί, να μάλαμα

Ενα απαράδεκτο μάθημα επιχείρησαν να δώσουν στους μαθητές τους που αγωνίστηκαν το προηγούμενο διάστημα για δημόσια και δωρεάν παιδεία, οι ίδιοι οι καθηγητές τους στο 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου. Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, όχι μόνο δε συμπαραστάθηκαν μέχρι τώρα στο δίκαιο αγώνα των μαθητών, αλλά φρόντισαν να στήσουν και «δίκη μαθητών» στο συμβούλιο διδασκόντων.

Αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία επέβαλαν: Διήμερη αποβολή στους 15 μαθητές που συγκροτούσαν τη συντονιστική επιτροπή της κατάληψης του σχολείου. Πρόστιμο 30 ευρώ στους 15 μαθητές, ενώ ζητούν και από τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου 5 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών που έκαναν εξωσχολικοί. Ακύρωση όλων των εκδρομών.

Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί. Χτες τους απαγόρευσαν να θέσουν υποψηφιότητα και να ψηφίσουν για τα 5μελή των τάξεων! Κάποιοι, μάλιστα, από τους καθηγητές είπαν στα παιδιά πως θα το σκεφτούν αν θα τους επιτρέψουν να πάρουν μέρος στις εκλογές για το 15μελές του σχολείου! Μαθήματα δημοκρατίας και παιδαγωγικής...

Η απόφαση των καθηγητών προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ενωσης Γονέων Γαλατσίου που πήγε χτες στο σχολείο μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Γρ. Χαραλαμπίδη και ζήτησαν από τη διευθύντρια του σχολείου γραπτή την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισαν, απόφαση του συλλόγου καθηγητών. Εισέπραξαν την επίσης απαράδεκτη απάντηση: «δεν μπορούμε να τη δίνουμε στον καθένα»!

Το θέμα θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Γαλατσίου ενώ σήμερα το πρωί η Ενωση Γονέων και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θα διαμαρτυρηθούν στο σχολείο για την απόφαση και αργότερα το προεδρείο της Γ΄ ΕΛΜΕ θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Πολλά περιστατικά αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας συνέβησαν την περίοδο των καταλήψεων. Αυτό όμως ξεπερνά κάθε όριο. Ξεπερνά κάθε όριο δημοκρατίας γιατί στοχοποιεί μαθητές και παραβιάζει τον κανονισμό των μαθητικών κοινοτήτων, ξεπερνά κάθε όριο παιδαγωγικής, γιατί τα 13χρονα που εκφράζουν μια αγωνία, τα αντιμετωπίζει σαν εχθρούς. Η εκδίκηση δεν είναι χαρακτηριστικό των παιδαγωγών. Ξεπερνά κάθε όριο νομιμότητας, γιατί το γεγονός δεν εμπίπτει στη σχέση μαθητή - καθηγητή για να τιμωρηθεί από το σύλλογο διδασκόντων. Επομένως αντιμετωπίζουμε αυτές τις ποινές σαν να μην έχουν επιβληθεί», δήλωσε στο «Ρ» ο Μάνος Δούκας, γραμματέας της Γ΄ ΕΛΜΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Καταγγελία της ΚΝΕ

«Οσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνουν ότι επιχειρείται η φίμωση του μαθητικού κινήματος για τα δίκαια αιτήματά του. Αιτήματα που θα έπρεπε να αφορούν και να κινητοποιούν όλους, μαθητές, φοιτητές, γονείς και καθηγητές ενωμένους!», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ΟΒ της ΚΝΕ στο Γαλάτσι και καλούν «κάθε νέο, κάθε σχολείο, κάθε φορέα να καταδικάσει τις ενέργειες αυτές και να στηρίξουν τους μαθητές που αγωνίζονται. Απαιτούμε: Οι 15 μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους και να σβήσουν οι απουσίες λόγω αποβολής από τις 22/11. Να μην καταβληθεί από τα παιδιά και τους γονείς το ποσό για την επιδιόρθωση των ζημιών αλλά να πληρωθούν από το δήμο. Να επαναληφθούν οι εκλογές με τη συμμετοχή όλων των μαθητών. Το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι ΟΛΩΝ των μαθητών. Να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εκδρομές τους. Καμία ποινικοποίηση του αγώνα των μαθητών. Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ