Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μπροστά σε νέους αγώνες

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Δευτέρας 26 Νοέμβρη και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί τους δασκάλους και τους καθηγητές το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τονίζοντας την ανάγκη να πάρουν ταξικό προσανατολισμό οι αγώνες, καλεί τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που εγγυάται τη βαθύτερη πολιτική συνειδητοποίηση μέσα από τους αγώνες και μπορεί να ασκήσει ουσιαστική πολιτική πίεση. Να διεκδικήσουν μαζί με το λαό κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δημόσιο, καθολικό, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γνήσιες ουσιαστικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και για όλα τα θέματα, καθιέρωση ενιαίου 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου βασικής μόρφωσης, ακύρωση συνολικά της Ευέλικτης ζώνης και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, απόσυρση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων και βιβλίων, συνολική ακύρωση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας που είναι εργαλεία για την ιδιωτικοποίηση και την κατηγοριοποίηση της εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές

Με νέες γενικές συνελεύσεις φοιτητές και σπουδαστές δυναμώνουν τον αγώνα τους. Το βλέμμα φοιτητών και σπουδαστών είναι στραμμένο στην οργάνωση της επόμενης κινητοποίησης που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 29 Νοέμβρη. Ηδη σε συμμετοχή καλούν με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων οι σύλλογοι φοιτητών Φιλοσοφικής, Παντείου, Φυσικού, Χημικού και οι σύλλογοι σπουδαστών ΣΤΕΦ και ΣΔΟ Πειραιά, ενώ οι γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους συνεχίζονται σήμερα και την επόμενη εβδομάδα.

Φοιτητές και σπουδαστές απαιτούν να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05, να καταργηθεί - να μην εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16. Ακόμα, αγωνίζονται ενάντια στην επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και διεκδικούν πτυχία με αξία, δουλιά με δικαιώματα.

Τέρμα στις ισοτιμήσεις με μπάτσελορ

Χτες, η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) ψήφισε ομόφωνα πρόταση της ΠΚΣ για την καταδίκη και τον τερματισμό των ισοτιμήσεων των πτυχίων με τα τρίχρονα μπάτσελορ. Οπως αναφέρεται στην απόφαση, «οι αναγνωρίσεις των μπάτσελορ αντικειμενικά υποβαθμίζουν την αξία των πτυχίων μας, ενώ θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα σε εμάς ως μελλοντικούς αποφοίτους του ΟΠΑ στην αναζήτηση δουλιάς. Ταυτόχρονα αποτελεί προσβολή των κόπων και θυσιών που κάναμε εμείς και οι οικογένειές μας για να εισαχθούμε στο πανεπιστήμιο, αλλά και να αποφοιτήσουμε από αυτό. Διεκδικούμε να σταματήσουν οριστικά οι ισοτιμήσεις με τα τριετή μπάτσελορ. Να ανακληθούν όσες έχουν γίνει».

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΚΣ, «το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα στον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών μας και την αναγνώριση των ΚΕΣ». Οπως επισημαίνει η ΠΚΣ, η απόφαση της Συγκλήτου «αποτελεί απόφαση κόλαφο για τις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που ένα μήνα τώρα δε συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις». Είναι η καλύτερη απάντηση «σε όσους μας κατήγγειλαν το προηγούμενο διάστημα ότι "με τις υπογραφές δε θα καταφέρουμε τίποτα" (βλ. ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝΑ) και σαμπόταραν τις κινητοποιήσεις αφού δεν πιστεύουν ότι ο καθημερινός αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα».

  • Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίασε χτες και εκφράζει τη διαφωνία της στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.
  • Χτες, οι φοιτητές της Γεωπονικής αξίωσαν να ξεκινήσει άμεσα η δωρεάν διανομή όλων των συγγραμμάτων. Τελικά, ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων δεσμεύτηκε προφορικά ότι από Δευτέρα θα ξεκινήσει η διανομή των συγγραμμάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ