Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Βρίσκει λειψούς τους κτηνιατρικούς ελέγχους...

Η Κομισιόν, όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, εγκαλεί την Ελλάδα γιατί δε γίνονται οι στοιχειώδεις κτηνιατρικοί έλεγχοι, που προβλέπουν οι σχετικοί κοινοτικοί κανονισμοί, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των μεγάλων κρεατοβιομηχανιών και πολυεθνικών τροφίμων.

Χτες ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή Μάρκος Κυπριανού ήρθε στην Αθήνα για να κάνει έναν επιτόπιο «έλεγχο υγείας» ...στους κτηνιατρικούς ελέγχους και τις σχετικές ενέργειες της κυβέρνησης. Ο επίτροπος επισκέφτηκε την κρεαταγορά του Ρέντη, στη συνέχεια είχε συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και μετά συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Σε δήλωση που έκανε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε θέμα ότι δεν υπάρχει συντονισμός των ελέγχων σε κεντρικό επίπεδο και αναφέρθηκε στο θέμα της παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις ελλείψεις στη στελέχωση όλων των κτηνιατρικών υπηρεσιών. Αναφέρθηκε επίσης και στην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ότι δεν τηρούνται οι κανονισμοί της ΕΕ αναφορικά με τη μεταφορά των ζώων και τη σφαγή τους.

Το θέμα είναι ότι όντως υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και τίθεται ζήτημα αποτελεσματικότητας και συντονισμού των ελέγχων. Ομως η Κομισιόν δεν μπορεί να παραδίδει και μαθήματα «καλών ελέγχων», όταν η πολιτική της και οι κανονισμοί της κατευθύνονται από τους νόμους της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους. Γιατί ακόμα κι αν συμμορφωθεί η Ελλάδα με τους κανονισμούς της ΕΕ, ο λαός της χώρας θα εξακολουθεί να τρώει τρόφιμα που περιέχουν μεταλλαγμένα, αντιβιοτικά, ορμόνες, φυτοφάρμακα, διοξίνες και ό,τι κακό ακόμα προκαλεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ