Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας!

Motion Team

Με μια συμβολική κίνηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές και σπουδαστές της Πανσπουδαστικής, χτες το πρωί, απαίτησαν δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους και κατήγγειλαν ότι το δικαίωμά τους για δωρεάν σπουδές δε χωρά μέσα στο μέλλον που τους ετοιμάζουν ΕΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το αίτημα που απαντά στις ανάγκες τους κατατέθηκε ξεκάθαρο, με το πανό που άπλωσαν στην πόρτα του υπουργείου: «Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας, δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση». Το μέλλον που σχεδιάζεται γι' αυτούς, με τη διαρκή υποχρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας, αποτυπώθηκε με τ' αντίσκηνα που έστησαν στο πεζοδρόμιο. Εκεί τους πετά, άλλωστε, η πολιτική ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις ελλείψεις σε υποδομές στέγασης, αλλά και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις υπάρχουσες εστίες.

Απαιτεί εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εστιών και δημιουργία νέων, σύγχρονων εστιών, με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των φοιτητών. Μέχρι τότε ενοικίαση ξενοδοχείων. Παράταση της διαμονής για κάθε φοιτητή που δεν έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του. Κανένα ενοίκιο στις εστίες. Ούτε ένα ευρώ για σίτιση, στέγαση, βιβλία, αναλώσιμα.

Καλεί τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 29 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Χημείου και να το μετατρέψουν σε σταθμό ανυπακοής στην κυρίαρχη πολιτική, σταθμό διεκδίκησης των αναγκών τους για φοιτητική μέριμνα, πτυχία με αξία, δουλιά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ