Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΣΝΙΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη στις 10 π.μ. πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία - πρόνοια, διαμαρτυρόμενοι γιατί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αρνείται να υπογράψει από το Μάη του 2007 τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου. Την κινητοποίηση οργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας. Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα έχει καταθέσει και το ΚΚΕ στη Βουλή.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Με πανελλαδική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, ολοκληρώνεται σήμερα, η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Οι εργαζόμενοι, η πλειοψηφία των οποίων είναι απλήρωτοι για 6 και 7 μήνες, ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό κλπ.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ: Πανυγειονομική προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις 19 Δεκέμβρη 2007 αποφάσισαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για την ενοποίηση του ταμείου τους (ΤΣΑΥ) με τα ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο, των μηχανικών και των δικηγόρων. Η κινητοποίηση αυτή είναι ξεκομμένη απ' τη γενικότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στις 12 Δεκέμβρη, ενώ στο σκεπτικό της δεν υπάρχει καμία αναφορά στους νόμους Σιούφα και Ρέππα και στην εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, η οποία υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ για το ΤΣΑΥ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ: Τις 8 από τις 9 έδρες στο νέο ΔΣ και 8 αντιπροσώπους για το συνέδριο της Ομοσπονδίας τους πήραν οι αγωνιζόμενες δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κατά τις πρόσφατες εκλογές στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας. Μια έδρα στο ΔΣ και έναν αντιπρόσωπο στο Συνέδριο εξέλεξε το ψηφοδέλτιο όλων των άλλων δυνάμεων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Την κυβερνητική πολιτική λιτότητας και ακρίβειας όπως αυτή εκφράζεται με τις αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τις συντάξεις πείνας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και Πέριξ Δήμων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΔΩΡΟ: Την Παρασκευή, 14 του Δεκέμβρη, θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ το δώρο Χριστουγέννων μαζί με τη σύνταξη του Γενάρη, καθώς και η 4η δόση ΛΑΦΚΑ για όσους τη δικαιούνται, όπως ανακοίνωσε χτες η διοίκηση του Ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ