Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Να πέσει στο κενό κάθε προβοκάτσια

Οσο η οργανωμένη απειθαρχία γιγαντώνεται σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλιάς, τόσο η αστική τάξη και τα κόμματά της προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος με προβοκάτσιες, καταστολή, ψέματα και λάσπη. Ρόλο προπαγανδιστή της κυβερνητικής πολιτικής και προβοκάτορα των μαθητικών κινητοποιήσεων ανέλαβε και η κυβερνητική νεολαία, η ΟΝΝΕΔ Εύβοιας. Εκδίδοντας κατάπτυστη ανακοίνωση την οποία κυκλοφόρησε σε σχολεία της Εύβοιας, όπου κάνει λόγο για υποκινούμενες μειοψηφίες και κατασκευάζει χονδροειδέστατα ψεύδη, προκειμένου να χτυπήσει το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που στήριξαν και τον αγώνα των μαθητών.

«Αυτοί που δεν ήταν ποτέ πουθενά για να υπερασπιστούν τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και συνολικά της νεολαίας, έρχονται τώρα να παίξουν το ρόλο του χωροφύλακα, καλώντας μάλιστα τους εισαγγελείς να σύρουν στα δικαστήρια όποιον αγωνίζεται, όποιον τολμά να σηκώνει κεφάλι. Φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο έξω από τις κινητοποιήσεις και τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών είναι η νεολαία της κυβέρνησης», απαντάει με ανακοίνωση το ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ.

Και συνεχίζει: «Δηλαδή, οι εκατοντάδες που συμμετείχαν στις μαζικότατες γενικές συνελεύσεις που έγιναν σε κάθε σχολείο, που συλλογικά και δημοκρατικά αποφάσισαν για τις κινητοποιήσεις τους, ήταν οφθαλμαπάτη. Οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτές τις μαζικές διαδικασίες δεν έβλεπαν καλά, κάτι είχαν τα μάτια τους! Το Συντονιστικό ήταν ένα "φάντασμα" που συνεδρίαζε άγνωστες μέρες και ώρες και όχι ότι η συνεδρίασή του γινόταν γνωστή με αφίσες έξω από κάθε σχολείο. Δηλαδή είναι "γενικότητα" οι μαθητές να ζητάνε δημόσια και δωρεάν Παιδεία, είναι "γενικότητα" να παλεύουν για τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει... όταν το 1/5 των μαθητών εγκαταλείπει τελείως την εκπαιδευτική διαδικασία, τα 2/5 δεν τελειώνουν το Λύκειο».

«Να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια που έχει σα στόχο να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά τους, τους καθηγητές ενάντια στους μαθητές τους», προτρέπει το ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ και καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να τον περιφρουρήσουν δυναμικά από κάθε είδους προβοκάτσια, «οι Κνίτες και οι Κνίτισσες ήταν μπροστά, ήταν μαζί σου στους αγώνες. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ