Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«Σεκιουριτάδες» μέσα στο σχολείο!

«Σεκιουριτάδες» εγκαταστάθηκαν μέσα σε σχολείο! Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Γλυφάδας προσέλαβε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης με πρόσχημα την ασφάλεια των παιδιών.

Οι «σεκιουριτάδες» εποπτεύουν και τις εκδηλώσεις του σχολείου. Οπως αναφέρεται σε επιστολή του συλλόγου, στη χοροεσπερίδα που έγινε στις 23 Νοέμβρη στο σχολείο, τα ονόματα των προσκεκλημένων φίλων των παιδιών, που δεν ήταν μαθητές του σχολείου, έπρεπε να έχουν δοθεί δύο ημέρες νωρίτερα «για να καταγραφούν στις καταστάσεις που θα ελέγχονται από τους φύλακες για να τους επιτραπεί η είσοδος». Σημειώνει μάλιστα πως δε θα γίνει δεκτός προσκεκλημένος που δεν έχει δηλωθεί εγγράφως.

Δηλαδή, ο σύλλογος αποφάσισε ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν πως ο καθένας μπορεί να τους καταγράφει, να τους ελέγχει, να τους επιτρέπει και να τους απαγορεύει, να παρεμβαίνει στη σχέση του με τους φίλους του, να καταγράφουν τα ίδια τους φίλους τους κ.ά.

Οσο για τα έξοδα πληρωμής της εταιρείας, ο σύλλογος τα χρεώνει στους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν 25 ή 50 ευρώ ο καθένας! Μάλιστα, ο σύλλογος είχε επιχειρήσει πριν ένα μήνα να εγκαταστήσει την εταιρεία φύλαξης, αλλά είχε αντιδράσει η πλειοψηφία των γονιών. Σήμερα, άγνωστο πώς, τους εγκατέστησε και με επιστολή του ζητάει από τους γονείς να πληρώσουν κι από πάνω.

Η καταγγελία έγινε στον «Ρ» από μητέρα μαθητή, συνοδευόμενη από όλη την αγωνία και την αγανάκτηση για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στα παιδιά η συμβίωσή τους στο σχολείο με «σεκιουριτάδες».

Η αντίδραση των γονέων είναι αυτονόητη καθώς στο σχολείο τα παιδιά θα πρέπει να διδάσκονται τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ανυποταγής σε κάθε τι που τους στερεί τα δικαιώματά τους. Με την εγκατάσταση όμως «σεκιουριτάδων» μαθαίνουν να έχουν ένα «τρίτο» μάτι να τα παρακολουθεί και να ελέγχει τη συμπεριφορά τους. Οι παιδονόμοι υπήρχαν σε σκοτεινές για την Ελλάδα εποχές και η επαναφορά τους, με τη στολή του «σεκιουριτά», δεν αντέχει σε δικαιολογίες «φύλαξης» και «προστασίας» των παιδιών. Μήπως όσοι αρμόδιοι επιτρέπουν τέτοιες τακτικές στην ουσία μεθοδεύουν την κατατρομοκράτηση των παιδιών για να έχουν αύριο υποταγμένους πολίτες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ