Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αυστηρότερες ποινές για την παιδική πορνεία

Ομόφωνα κυρώθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το Προαιρετικό Πρωτόκολλο στη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού σχετικά με την εμπορία παιδιών, την παιδική πορνεία και την παιδική πορνογραφία που υιοθετήθηκε με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Με την υιοθέτηση του πρωτοκόλλου, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, εναρμονίζονται οι διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας με το περιεχόμενό του και γίνονται πιο αυστηρές οι ποινές που επιβάλλονται σε όσους εμπλέκονται στην εκμετάλλευση της εργασίας και της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων με θύματα παιδιά, της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της πορνογραφίας με πρωταγωνιστές παιδιά.

Δίνοντας θετική ψήφο στο Πρωτόκολλο η εισηγήτρια του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου, υπενθύμισε ότι τα φαινόμενα της εκμετάλλευσης και της κακοποίησης των παιδιών είναι απόρροια του καπιταλιστικού συστήματος που αναπαράγει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Πρόσθεσε δε, ότι το ίδιο το σύστημα έχει φτάσει στο σημείο να καθιερώσει την πορνεία ως επάγγελμα, ενώ κατήγγειλε τα πρότυπα τα οποία προβάλλονται και αναπαράγονται από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία στην κυριολεξία δηλητηριάζουν την παιδική ψυχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ