Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Εβαλαν φυλακή ένα από τα θύματα!

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους μετανάστες εξέφρασαν χτες οι Κομματικές Οργανώσεις Αιγάλεω του Κόμματος, με εξόρμηση στους δρόμους της πόλης και επίσκεψη στο σπίτι των πέντε Πακιστανών

Φανερά τα σημάδια της άγριας επίθεσης σε βάρος των μεταναστών
Φανερά τα σημάδια της άγριας επίθεσης σε βάρος των μεταναστών
Ενας από τους πέντε Πακιστανούς μετανάστες που δέχτηκαν άγρια επίθεση με σίδερα και λοστούς από ομάδα 25 ατόμων την Παρασκευή το βράδυ στο Αιγάλεω, βρίσκεται φυλακισμένος στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά!

Το στοιχείο αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της χτεσινής εξόρμησης των κομματικών Οργανώσεων Αιγάλεω του ΚΚΕ στην περιοχή, καθώς και επίσκεψής τους στο σπίτι των μεταναστών στην οδό Πλάτωνος.

Συγκεκριμένα, ο Μοχάμεντ Μεσούντ - ο οποίος μένει στο ίδιο σπίτι με τους υπόλοιπους αλλά δεν ήταν εκεί στη διάρκεια της επίθεσης - κατήγγειλε στον «Ρ» ότι ο 22χρονος συγκάτοικός του Οσμάν Ζέφερ, το Σάββατο πήγε στο Τζάνειο για τα τραύματά του και στο γυρισμό τον σταμάτησε η αστυνομία για εξακρίβωση. Ο μετανάστης δήλωσε στους αστυνομικούς πως περιμένει τη Δευτέρα (σ.σ. προχτές) το χαρτί για τη νομιμοποίησή του. Τους έδειξε τα σχετικά έγγραφα που κατέθεσε και τους εξήγησε ότι δέχτηκε επίθεση και γι' αυτό και είχε πάει στο Τζάνειο. Παρ' όλα αυτά συνελήφθη και παραμένει κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους πέντε νοσηλεύεται τραυματισμένος σοβαρά στο κεφάλι, τρεις τραυματίες έχουν ράμματα στο κεφάλι και ένας στο μάτι.

Οσον αφορά το βράδυ της επίθεσης, ο Μ. Μεσούντ επισήμανε στον «Ρ» πως οι τραμπούκοι είχαν επισκεφθεί νωρίτερα τους συγκατοίκους του. Στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκαν στο σπίτι και δήλωσαν αστυνομικοί, ζητώντας την άδεια παραμονής των μεταναστών. Δεν έδειξαν καμία αστυνομική ταυτότητα και είπαν πως θα επανέλθουν. Στις 12.30 έσπασαν το παράθυρο του σπιτιού και μαζί με άλλα άτομα επιτέθηκαν άγρια στους άτυχους μετανάστες. Οι γείτονές τους δήλωσαν τη συμπαράσταση τους, κάτι που φάνηκε και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του «Ρ».

Αλληλεγγύη στους μετανάστες

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με τους μετανάστες έξω από το σπίτι τους
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με τους μετανάστες έξω από το σπίτι τους
Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους μετανάστες εξέφρασαν χτες οι Κομματικές Οργανώσεις Αιγάλεω του ΚΚΕ, οι οποίες πραγματοποίησαν εξόρμηση στους δρόμους της πόλης. Ο Γιώτης Σαντζαρίδης, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών συνοικιών του ΚΚΕ, μιλώντας με μετανάστες τόνισε ότι οι κομμουνιστές θέλουν τον κοινό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων.

Στη συνέχεια, τα μέλη των ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ συνέχισαν την ενημέρωση των κατοίκων της πόλης και μοίραζαν την ανακοίνωσή τους στην οποία τονίζεται:

«Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό του Αιγάλεω να καταδικάσει τις εγκληματικές επιθέσεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή 30 Νοέμβρη από ομάδα οπλισμένων τραμπούκων στα σπίτια μεταναστών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της επίθεσης και σε όλους τους μετανάστες. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό του Αιγάλεω να μη σταθεί αδιάφορος στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Να απομονώσει τα ρατσιστικά και εγκληματικά στοιχεία. Να δυναμώσει την αλληλεγγύη του και τον κοινό του αγώνα με τους εργαζόμενους μετανάστες».

Σε όλη την εξόρμηση, απ' την πλατεία Λέλας Καραγιάννη, την Ιερά οδό, και την πλατεία Εσταυρωμένου, διαβαζόταν η ανακοίνωση και οι κομμουνιστές φώναζαν συνθήματα: «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Οχι στο μίσος των ρατσιστών, ζήτω η φιλία των λαών».

Οπως δήλωσε στον «Ρ» ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών συνοικιών «θα συνεχίσουμε την αλληλεγγύη μας και μέσα απ' τους μαζικούς φορείς της περιοχής. Θα βοηθήσουμε στη συσπείρωση Ελλήνων και ξένων εργαζομένων για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».

Να θυμίσουμε πως η επίθεση είναι η σοβαρότερη το τελευταίο διάστημα. Τα θύματα έχουν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω. Την επίθεση κατήγγειλε και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και την Κυριακή διοργανώνει αντιρατσιστική πορεία στην πλατεία Εσταυρωμένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ