Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε εγρήγορση φοιτητές και σπουδαστές

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι φοιτητές στις σχολές, προκειμένου να αποκρούσουν την εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου και των υπόλοιπων αντιδραστικών νόμων για τα ΑΕΙ. Παράλληλα, διεκδικούν με κινητοποιήσεις τα δικαιώματά τους, όλα όσα τους ανήκουν.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας κάνουν σήμερα οι σύλλογοι σπουδαστών των σχολών ΣΤΕΦ, ΣΔΟ ΤΕΙ Πειραιά και ΣΓΤΚΣ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας. Οι σπουδαστές αντιδρούν στην εντεινόμενη υποβάθμιση των σπουδών και στο αυξανόμενο κόστος. Παράσταση στο υπουργείο κάνουν σήμερα και οι σύλλογοι φοιτητών της Φυσικομαθηματικής, αντιδρώντας στην υποχρηματοδότηση, στις ελλείψεις στα εργαστήρια και διεκδικώντας δωρεάν διανομή όλων των συγγραμμάτων.

Χτες στη Συνέλευση του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), η Πανσπουδαστική ΚΣ, μαζί με άλλους φοιτητές, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, προκειμένου να καταψηφιστεί η πρόταση για εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου της «αξιολόγησης». Τελικά, δεν έγινε καμιά ψηφοφορία για το θέμα, ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΚΣ, ο πρόεδρος του Τμήματος, συνεπικουρούμενος από κάποιους καθηγητές, ισχυρίστηκε ότι η πρόταση πέρασε, παρά το ότι είχαν ήδη αποχωρήσει από τη συνέλευση οι μισοί καθηγητές! Η ΠΚΣ καταγγέλλει ακόμα τα στημένα ρεπορτάζ που μιλούσαν χθες το μεσημέρι για «καθηγητές ομήρους μιας μειοψηφίας» (τη στιγμή που είναι απόφαση του συλλόγου η μη εφαρμογή των αντιδραστικών νομοθετημάτων), φωτογραφίζοντας ως «ηθικό αυτουργό» γι' αυτά τη ΔΑΠ.

  • Κατάληψη του κτιρίου του ΤΕΙ στα Τρίκαλα κάνουν οι σπουδαστές του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, διαμαρτυρόμενοι για τη μη κατοχύρωση των επαγγελματικών - εργασιακών δικαιωμάτων τους, καθώς και για το νέο νόμο - πλαίσιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ