Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Βόμβες, χολέρα και ... «αισιοδοξία»

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΙΡΚΟΥΚ.--

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 7 τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο όχημα νότια του Κιρκούκ, ενώ 24 ήταν τα θύματα της χολέρας - 3 από αυτά στη Βαγδάτη - τους τελευταίους 4 μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Ιράκ. Και αυτές είναι μόνο οι χθεσινές ειδήσεις...

Αυτή, λοιπόν, η εικόνα έχει προκαλέσει «αισιοδοξία» στους Αμερικανούς αξιωματούχους... που ο ένας μετά τον άλλον με δηλώσεις τους βεβαιώνουν για την «πρόοδο» που συντελείται που ευελπιστούν ότι το Ιράκ θα κυβερνάται μόνο του το τέλος Γενάρη 2009!

Από την πλευρά του, ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, αρχηγός των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στον τομέα της ασφάλειας στη χώρα. Ο Πετρέους τόνισε πως η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς, όμως «απαιτείται πολλή δουλειά και πρέπει να επιλυθούν ακόμα πολλά προβλήματα». Απέδωσε, δε, τον περιορισμό των βίαιων συγκρούσεων στην αύξηση του αριθμού των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, στην υποστήριξη του λαού και στη μαζική απόρριψη της «αλ Κάιντα» από τους σουνίτες.

Ανάλογη αισιοδοξία περί «σταθερότητας και ασφάλειας» είχε εκφράσει και ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, στην προχθεσινή αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο Ιράκ. Εντούτοις, μετά τη συνάντησή του με τους διοικητές των κατοχικών στρατευμάτων σύμφωνα με το Ρόιτερς, αποφάσισε τελικά να απορρίψει - αρχικά την είχε αποδεχτεί - την πρόταση του διοικητή του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κόνγουεϊ, να αρχίσει η σταδιακή απόσυρση δυνάμεων των πεζοναυτών από το Ιράκ, ώστε να αποσταλούν στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ