Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Εμμονή στις πιέσεις στο Ιράν

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, ξεκίνησε χτες στις Βρυξέλλες σειρά συζητήσεων με Ευρωπαίους, ΝΑΤΟικούς και Ρώσους αξιωματούχους, σε μια προσπάθεια να προωθήσει περισσότερες πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα προς το Ιράν για τη διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου, αλλά και να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ότι το Ιράν έχει σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα από το 2003, η Ράις υποστήριξε ότι οι διεθνείς πιέσεις ανάγκασαν το Ιράν να διακόψει αυτό το πρόγραμμα και τόνισε ότι «θα πρέπει να συνεχιστούν οι διεθνείς πιέσεις».

Η Αμερικανίδα υπουργός αναμενόταν να συναντηθεί χτες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιταλίας, του Βελγίου και της Βρετανίας, αλλά και με τον εκπρόσωπο της ΕΕ για την κοινή εξωτερική ασφάλεια, Χαβιέρ Σολάνα, και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Ζάαπ ντε Χόουπ Σέφερ. Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέι Λαβρόφ, τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, και τον Ισραηλινό ομόλογό της Τζίπι Λίβνι.

Τη λογική των πιέσεων στηρίζουν και ο Γάλλος Πρόεδρος Ν. Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξή τους στο Παρίσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ